Injera (pâine plată etiopiană)
Injera (pâine plată etiopiană) este un fără lactate și vegetarian pâine. Această rețetă servește 6 și costă 48 de cenți pe porție. O porție conține 237 calorii, 9g de proteine, și 3G de grăsime. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână praf de copt, făină de hrișcă, sifon club și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 49%. Acest scor este destul de bun. Încercați Shauna James Ahern ' s Injera (pâine plată etiopiană), Yeshimbran Injera: Făină De Năut Injera, și O sărbătoare etiopiană: tocană de vită măcinată, verdeață și pâine plată Teff (Minchet Abish, ye ' Basha Gomen și Ingera) pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-un castron mare, amestecați făina, praful de copt și sarea.
Adăugați ouă și sifon și bateți până când aluatul este neted. Ar trebui să aibă consistența aluatului de clătite; adăugați mai multă sodă club dacă este necesar.
Pulverizați ușor o tigaie antiaderentă de 10 inci cu spray de ulei de gătit și setați la foc mediu. Când este fierbinte, turnați 1/3 cană de aluat în tigaie, înclinându-se pentru a acoperi cea mai mare parte a fundului. Gătiti până când pâinea plată apare cu bule și se usucă deasupra, 2 până la 3 minute; nu întoarceți.
Glisați pâinea pe un platou de servire. Acoperiți cu un prosop de bucătărie și păstrați cald într-un cuptor de 200 în timp ce gătiți pâinea rămasă.
Așezați câte un injera plat pe fiecare dintre cele șase farfurii și acoperiți cu tocană.
Serviți cu injera rămasă pentru a scoate mâncarea.
Berbere: acest amestec de condimente amețitor este baza pentru toată gătitul etiopian. Poate conține cuișoare, cayenne, ghimbir, chimen, turmeric și scorțișoară, printre alte condimente. Semințele de schinduf măcinate, care adaugă o aromă ușor dulce, sunt, de asemenea, tipice. Cumpărați-le de pe piețele din Orientul Mijlociu sau de la Penzeys Spices (09 USD pe borcan de 1/4 cană; www.penzeys.com).
Injera: injera autentică este făcută din teff fermentat, un bob comun în Etiopia. Textura spongioasă și bulboasă a pâinii este similară cu cea a unei clătite. Dacă scopul dvs. este autenticitatea, puteți cumpăra făină teff de pe piața abisiniană (25 USD pentru 5 lb.; www.abyssinianmarket.com).
Tej: acest vin de miere Etiopian este potrivirea tradițională pentru tocanele picante, dar puțini comercianți cu amănuntul din Statele Unite poartă tej autentic importat. Puteți cumpăra o sticlă de la multe restaurante etiopiene, dar o alternativă accesibilă este Riesling uscat, care se împerechează frumos cu tocană picantă de vită. Preferatul nostru: Sptlese Rieslings din regiunea Mosel din Germania.