Hoosier Mama ' s Clasic plăcintă cu mere
Plăcinta clasică cu mere a lui Hoosier Mama ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Această rețetă face 8 porții cu 810 calorii, 15g de proteine, și 40g de grăsime fiecare. Pentru $1.53 pe portie, această rețetă acoperă 19% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați oțet de vin, unt, zahăr granulat și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Această rețetă este tipică bucătăriei americane. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 6 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 42%. Acest scor este solid. Încercați Hoosier Mama ' s Jeffersonville Pie, Plăcintă de șah cu afine a mamei Hoosier, și Hoosier Mama ' s Sugar Cream Pie pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Tăiați untul în cuburi de 1/2 inch. Congelați 5 linguri (70g) timp de 20 de minute sau peste noapte; răciți restul de 1 1/8 bețișoare la frigider până când sunt gata de utilizare.
Se amestecă oțetul de vin roșu în apa rece și se lasă deoparte.
Combinați făina, sarea și zahărul în vasul unui robot de bucătărie și pulsați de 5 sau 6 ori pentru a combina.
Adăugați untul răcit și amestecați timp de 25 până la 30 de secunde, până când amestecul seamănă cu o masă grosieră.
Adăugați untul congelat și pulsați de 15 până la 20 de ori, până când untul este în bucăți de mazăre.
Adăugați 6 linguri de apă de oțet și pulsați de 6 ori. Aluatul ar trebui să înceapă să arate sfărâmicios. Testați aluatul strângând o cantitate mică în palma mâinii. Dacă se ține ușor împreună, se face. Dacă nu, adăugați 1/2 lingură de apă de oțet și pulsați încă de 3 ori. Repetați acest proces după cum este necesar până când aluatul se ține împreună.
Transferați aluatul pe o suprafață de lucru ușor făinată și frământați împreună până se omogenizează; aluatul nu trebuie să se unească niciodată în robotul de bucătărie.
Împărțiți aluatul în 2 părți egale și rotiți fiecare într-o bilă. Aplatizați ușor bilele și înfășurați separat în folie de plastic.
Lăsați aluatul să se odihnească la frigider până când este gata de Utilizare, cel puțin 20 de minute, dar de preferință peste noapte.
Așezați merele într-un castron mediu.
Adăugați sucul de lămâie și aruncați cu o spatulă până când merele sunt bine acoperite.
Așezați zahărul granulat, zahărul brun, amidonul de tapioca, amidonul de porumb, pudra chinezească cu cinci condimente și sarea într-un castron mic și bateți pentru a combina.
Se toarnă ingredientele uscate în vasul cu mere și se amestecă până când merele sunt din nou bine acoperite. Se lasă deoparte să se macereze cel puțin 25 de minute.
Așezați o strecurătoare peste un castron mediu și transferați merele macerate în strecurătoare, asigurându-vă că răzuiți partea laterală a bolului pentru a obține toate sucurile, zaharurile și amidonul.
Lăsați merele să se scurgă timp de 25 de minute.
Se toarnă sucul scurs într-o cratiță mică, răzuind partea și fundul vasului pentru a obține fiecare picătură. Aduceți sucul de mere la fierbere la foc mediu-mare, amestecând continuu. Reduceți căldura și continuați să fierbeți ușor sucul de mere până se îngroașă, aproximativ 2 minute.
Se ia de pe foc și se lasă deoparte să se răcească. Odată ce este temperatura camerei, răciți cratița la frigider pentru aproximativ 20 de minute.
În timp ce se răcește, întindeți bilele de aluat. Fiecare trebuie să fie rulat într-un cerc de 14 inci, cu grosimea de 1/16 până la 1/8 inch.
Înveliți ușor o formă de plăcintă de 9 inci cu spray de gătit și praf cu făină. Rotiți cositorul pentru a acoperi partea. Întoarceți cositorul și atingeți orice exces de făină.
Alegeți un cerc de aluat ferm de margini și centrați-l pe forma de plăcintă pregătită. Atingeți forma de plăcintă de pe blat de mai multe ori până când aluatul se așează în ea. Apăsați ușor aluatul în colțurile formei de plăcintă cu vârful degetelor.
Presărați praf de crustă în coaja goală a plăcintei.
Se toarnă merele, asigurându-vă că răzuiți orice ingrediente uscate sau sucuri care se lipesc de partea laterală a bolului. Faceți o fântână în mijlocul merelor și turnați sucul de mere îngroșat. Neteziți ușor umplutura de plăcintă cu o spatulă și punctați cu untul.
Dacă tăiați forme decorative din crusta superioară, faceți-o acum. Încercați să păstrați decupajele spre centrul crustei superioare. În caz contrar, vor fi trase în sertizare și întinse din formă.
Centrați aluatul de plăcintă de sus peste plăcintă. Aliniați marginile crustei superioare și inferioare și rotiți-le ușor cu degetul mare și degetul arătător. Mergeți înapoi în jurul plăcintei, ciupind marginea rulată în sus. Asigurați-vă că marginea se sprijină pe marginea formei de plăcintă.
Sertizați aluatul: apucați marginea cojii plăcintei cu degetul mare și degetul arătător al fiecărei mâini, la aproximativ 1 inch distanță. Adu-ți mâna dreaptă spre tine și spre stânga în timp ce împingi mâna stângă departe de tine și spre dreapta.
Așezați mâna stângă la 1/2 inch în dreapta primei sertizări și repetați procesul până când ați lucrat în jurul cochiliei plăcintei.
Așezați degetul arătător în spatele fiecărei sertizări și strângeți punctul din exteriorul cojii plăcintei cu degetul mare și degetul arătător.
Aerisiți plăcinta: urmați acest pas dacă nu ați făcut deja decupaje. Trei sau patru fante simple în crusta superioară vor face trucul, deși brutarii de plăcinte au folosit orificiile de aerisire ca decor de secole, venind cu tot felul de modele frumoase. La magazinul de plăcinte folosim orificiile de ventilație ca ghidaje pentru a tăia cu ușurință plăcintele în șase bucăți mai târziu.
Congelați plăcinta asamblată timp de cel puțin 20 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 400 buc. F (200 buc. c).
Periați partea superioară a plăcintei cu plăcintă spălați și coaceți timp de 45 de minute până la 1 oră, rotind 180 de grade la fiecare 20 de minute, până când crusta devine maro auriu închis și sucurile clocotesc gros prin orificiile de ventilație.
Se răcește cel puțin 2 ore înainte de feliere.