Homar cu tăiței Udon, Bok Choy și citrice
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați homarul cu tăiței Udon, Bok Choy și citrice. Această rețetă servește 4. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 20g de proteine, 21g de grăsime, și un total de 404 calorii. Pentru $3.19 pe portie, această rețetă acoperă 18% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână ceapă, șalotă, ciorbă de legume și alte câteva ingrediente, o puteți face. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați un pescatarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 43%. Acest scor este solid. Încercați Bok Choy, shiitake și tăiței de usturoi, Taitei Udon cu ghimbir Bok Choy, și Tăiței Udon cu scoici de dafin și Baby Bok Choy pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți o oală mare cu apă la fierbere rulantă la foc mare.
Adăugați mai întâi capul de homari și gătiți timp de 5 minute. Folosind clești, transferați homarii pe o foaie de copt cu margini. Aduceți apa înapoi la fierbere.
Adăugați bok choy și gătiți timp de 30 de secunde.
Transferați bok choy pe o suprafață de lucru și împărțiți fiecare cap pe lungime.
Adăugați tăiței udon în apa clocotită și gătiți, amestecând des, până la al dente, aproximativ 6 minute.
Scurgeți udonul. Întoarceți tăiței în oală și acoperiți cu apă rece.
Scurgeți și clătiți udonul de încă 2 ori, apoi scurgeți bine, ridicând tăiței de câteva ori pentru a-i ajuta să se usuce.
Într-o tigaie mică, încălziți 1/4 cană de ulei.
Adăugați șalotele și gătiți la foc moderat, amestecând de câteva ori, până se rumenesc și crocant, aproximativ 3 minute. Folosind o lingură cu fante, transferați șalotele pe prosoape de hârtie pentru a le scurge, apoi sareți ușor.
Crăpați ghearele de homar și scoateți carnea dintr-o singură bucată. Răsuciți cozile de homar. Folosind foarfece de bucătărie, tăiați o parte a fiecărei cochilii de coadă și scoateți carnea într-o singură bucată.
Tăiați carnea de coadă pe jumătate pe lungime și aruncați venele intestinale.
Folosind un cuțit ascuțit, curățați portocala, având grijă să îndepărtați toată miezul alb amar.
Tăiați între membrane pentru a elibera secțiunile.
Într-o tigaie mare, încălziți restul de 3 linguri de ulei.
Adăugați ceapa și ciupercile și gătiți la foc mare, amestecând ocazional, până se rumenesc, aproximativ 5 minute.
Adăugați zahărul brun, bok choy, bulionul de legume și sake și aduceți la foc mic.
Se adaugă udonul, se condimentează cu sare și piper și se amestecă bine.
Într-o tigaie medie, topiți untul.
Adăugați carnea de homar și gătiți la foc moderat, întorcând de câteva ori, până se încălzește, aproximativ 2 minute. Zdrobiți șalotele prăjite peste homar și amestecați pentru a acoperi. Se condimentează cu sare și piper.
Transferați tăiței și legumele într-un castron de servire sau farfurii adânci, așezați secțiunile de homar și portocale deasupra și serviți imediat.
Vin recomandat: Chablis, Chardonnay
Homarul poate fi asociat cu Chablis și Chardonnay. Chablis este perfect cu homar, dar un chardonny din alte regiuni este obligat să lovească și locul. Simonnet-Febvre Petit Chablis cu un rating de 4,4 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 18 dolari pe sticlă.
![Simonnet-Febvre Petit Chablis]()
Simonnet-Febvre Petit Chablis