Halibut prăjit în tigaie cu Prosciutto, lămâie, vin alb și capere
Halibutul prăjit în tigaie cu Prosciutto, lămâie, vin alb și capere ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete pentru felul principal. O porție conține 629 calorii, 36g de proteine, și 37g de grăsime. Această rețetă servește 2. Pentru $7.42 pe portie, această rețetă acoperă 28% necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 35 minute. 25 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Această rețetă de la Foodnetwork necesită suc de lămâie, file de halibut, pătrunjel cu frunze plate plus crenguțe și vin alb. Este o opțiune bună dacă urmați un pescatarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 76%. Acest scor este bun. Rețete similare sunt Sos de șalotă de vin alb cu lămâie și capere, Anghinare prăjită în oală cu vin alb și capere, și Anghinare prăjită în oală cu vin alb și capere.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 375 de grade F.
Puneți făina pe o farfurie adâncă sau într-un castron puțin adânc și condimentați bine cu sare și piper. Dragați peștele în făină. Puneți o tigaie mare la foc mediu-mare, adăugați 1 lingură de ulei și untul și încălziți tigaia.
Adăugați fileurile și gătiți până se rumenesc pe 1 parte, 2 până la 3 minute. În același timp, adăugați prosciutto și gătiți, amestecând, să se rumenească. Apoi răsturnați peștele, puneți tigaia în cuptor și prăjiți până când peștele este doar gătit, aproximativ 10 minute.
Scoateți peștele pe 2 farfurii de servire. Aruncați prosciutto-ul pe prosoape de hârtie pentru a se scurge.
Puneți tigaia la loc la foc mediu.
Adăugați încă o lingură de ulei de măsline, vinul alb, sucul de lămâie, caperele, restul de 2 linguri de unt și pătrunjelul și aduceți la fierbere; se fierbe până se reduce și se îngroașă. Se condimentează cu sare și piper.
Se toarnă sosul peste pește, se acoperă cu prosciutto și se servește imediat.
Vin recomandat: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Halibutul poate fi asociat cu Pinot Noir, Pinot Grigio și Gruener Veltliner. Peștele este la fel de divers ca vinul, așa că este greu să culegi vinuri care se potrivesc cu fiecare pește. Un vin alb crocant, cum ar fi un pinot grigio sau gr Arkullner Veltliner, se va potrivi oricărui pește alb cu aromă delicată. Peștele cărnos, puternic aromat, cum ar fi somonul și tonul, se poate descurca chiar și cu un vin roșu deschis, cum ar fi un pinot noir. Burn Cottage Cashburn Pinot Noir cu un rating de 4,8 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 30 de dolari pe sticlă.
![Burn Cottage Cashburn Pinot Noir]()
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Notele coapte de cireș închis, coacăz roșu și ciocolată preced notele sărate de cimbru sălbatic, briar și pământ. Taninurile suple de umplere a gurii dau profunzime palatului, în timp ce prospețimea și aciditatea fructelor roșii păstrează lungimea, concentrarea și echilibrul minunat.