Gătit crab proaspăt
Gătit crab proaspăt ar putea fi doar fără gluten, fără lactate, paleolitic și primar rețeta pe care ai căutat-o. Această rețetă face 4 porții cu 141 calorii, 3G de proteine, și 1g de grăsime fiecare. Pentru $1.7 pe portie, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Acesta funcționează cel mai bine ca un Hor d ' oeuvre, și se face în aproximativ 30 minute. 50 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Dacă aveți la îndemână bulb de fenicul, lămâie, crenguță fiecare busuioc și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Cu o lingură scor de 60%, acest fel de mâncare este solid. Încercați Gătit plin de spirit: salată de Crab și citrice cu vinetă Verjus, Rulouri Proaspete De Crab, și Prăjituri de Crab cu lămâie proaspătă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Începeți prin a face un stoc aromat numit bulion de curte. Tăiați aproximativ prazul, morcovii, ceapa, bățul de țelină și bulbul de fenicul. Puneți într-o cratiță mare sau oală cu usturoi și ierburi.
Adăugați sarea de rocă, lămâia feliată, oțetul de vin alb, anasonul stelat și vinul.
Se adaugă 3 litri de apă, se aduce la fierbere și se fierbe timp de 30 de minute. Se răcește și se strecoară lichidul într-un ulcior, aruncând legumele.
Întoarceți lichidul în oală și aduceți-l înapoi la fierbere. Coborâți în crab și fierbeți timp de 12 minute pe kg, apoi lăsați să se răcească în oală până la rece.
Pentru a pregăti crabul, așezați crabul pe spate și răsuciți ghearele din față cu vârf negru. Acestea conțin cea mai mare parte a cărnii albe.
Pune crabul pe spate cu ochii spre tine și, folosind ambele mâini, împinge în sus cele șase picioare. Apăsați cele două degete mari de fiecare parte a ochilor și împingeți poșeta (adică partea centrală a corpului).
Pe partea inferioară veți vedea un cerc de branhii cenușii cu pene numite degete pentru bărbați morți. Este esențial să le scoateți și să le aruncați. Nu ar trebui să fie mâncați. Apoi, folosind un cuțit greu, tăiați poșeta rotundă în patru. Acest lucru expune carnea albă, care poate fi aleasă.
Scoateți articulațiile din gheare și alegeți carnea cu o frigăruie sau cu un cuțit mic și ascuțit.
Așezați ghearele mari pe un blat și acoperiți cu un prosop curat. Zdrobiți cu spatele unui cuțit greu sau ciocan până când coaja se fisurează. Ca metodă alternativă, așezarea unei plăci de lemn deasupra crabului, apoi lovirea plăcii cu un ciocan mare, funcționează bine. Îndepărtați coaja crăpată pentru a extrage carnea din interior. Există un os subțire al lamei în centru, care ar trebui aruncat fii atent, este ascuțit. De asemenea, puteți împinge carnea afară folosind degetele mari și degetele, verificând în același timp dacă există bucăți de coajă rătăcite.
Scoateți cele 6 picioare. Extragerea cărnii din picioare este dificilă, așa că, dacă nu aveți cu adevărat nevoie de carne, păstrați-le pentru o bisque.
Pentru a verifica dacă nu a mai rămas nicio coajă în carnea albă de crab, presărați crabul peste o tavă metalică pe care o veți putea auzi dacă a rămas vreo coajă.
Folosind o linguriță, răzuiți carnea brună în interiorul carcasei corpului principal, atât moale, cât și tare.
Se pune într-o sită și se freacă într-un castron folosind spatele unei linguri de lemn.