Găluște De Mere
Găluște de mere ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă face 6 porții cu 812 calorii, 7g de proteine, și 24g de grăsime fiecare. Pentru $1.3 pe portie, această rețetă acoperă 16% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Dacă aveți la îndemână sare, făină, apă și alte câteva ingrediente, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră și 5 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 36%. Acest scor este destul de rău. Încercați Găluște De Mere, Găluște De Mere, și Găluște De Mere pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 218°.într-un castron mare, amestecați făina și sarea.
Tăiați untul, folosind un blender sau o furculiță de patiserie, până când particulele au dimensiunea mazărelor mici.
Se presara cu apa rece, 1 lingura la un moment dat, amestecand bine cu furculita pana cand toata faina este umezita. Adunați aluatul împreună și apăsați-l într-un dreptunghi de 6x4 inci.
Presărați ușor făina peste o tăietură sau blat.
Tăiați 1/3 din aluat cu un cuțit; pus deoparte. Pe suprafața făinoasă, așezați 2/3 din aluat. Aplatizați aluatul uniform, folosind mâinile sau un sucitor, într-un pătrat de 14 inci; tăiat în 4 pătrate. Aplatizați restul de 1/3 din aluat într-un dreptunghi de 14x7 inci; tăiat în 2 pătrate. Veți avea 6 pătrate de aluat.
Scoateți capătul tulpinii din fiecare măr.
Așezați mărul pe o tăietură. Folosind un cuțit de tăiat, tăiați în jurul miezului împingând cuțitul drept în jos până la fundul mărului și trageți în sus. Mutați cuțitul și faceți următoarea tăietură. Repetați până când ați tăiat în jurul miezului mărului. Împingeți miezul din măr. (Sau scoateți miezurile cu un corer de mere.) Curățați merele cu un cuțit.
Așezați 1 măr în centrul fiecărui pătrat de aluat. Într-un castron mic, amestecați stafidele și nucile. Umpleți centrul fiecărui măr cu amestec de stafide. Umeziți colțurile fiecărui pătrat cu o cantitate mică de apă; aduceți 2 colțuri opuse de aluat peste măr și apăsați colțurile împreună. Îndoiți părțile laterale ale colțurilor rămase; aduceți colțurile peste măr și apăsați împreună.
Așezați găluștele într-un vas de copt din sticlă de 13x9 inci (3 litri).
Într-o cratiță de 2 litri, încălziți zahărul brun și 1 1/3 căni de apă până la fierbere la foc mare, amestecând frecvent. Turnați cu grijă siropul de zahăr în jurul găluștelor.
Coaceți aproximativ 40 de minute, lingând siropul peste mere de 2 sau 3 ori, până când crusta se rumeneste și merele sunt fragede când sunt străpunse cu o furculiță.
Se servește cald sau răcit cu sirop din tigaie.