Gât De Vânat Fiert Cu Vin
Gâtul de vânat fiert cu vin ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă fără gluten, fără lactate și întregi 30 servește 6 și costă $ 4.55 pe portie. O porție conține 270 calorii, 21g de proteine, și 18g de grăsime. Această rețetă de la Serious Eats are 17 fani. Mergeți la magazin și ridicați crenguță de cimbru, sare și piper kosher, crenguță de rozmarin și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Pentru a consuma ceapa, puteți urma acest fel principal cu Bomboane De Porumb Cupcakes ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 51%. Acest scor este destul de bun. Încercați Vin roșu fiert peste Risotto de dovleac, Venison cu sos de vin de afine, și Filet de vânat cu reducere de vin roșu de afine pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Cu o oră înainte de gătit, scoateți gâtul din frigider.
Se toarnă 2 cană de apă clocotită peste ciuperci într-un arc mic și se lasă să se înmoaie. Preîncălziți cuptorul la 300 F.
Se usucă gâtul și se condimentează cu sare și piper. Într-un cuptor olandez sau o caserolă mare ignifugă, încălziți 2 linguri de ulei la foc mediu. Rumeniți gâtul pe toate părțile, inclusiv osul.
Transferați carnea pe o farfurie și aruncați orice grăsime din oală.
Adăugați slănina sau pancetta și restul de 1 lingură de ulei în oală și gătiți la foc mic timp de 2 minute. Creșteți căldura, adăugați ceapa, morcovii și țelina și gătiți până când ceapa începe să se înmoaie, aproximativ 5 minute, răzuind frecvent fundul oalei.
Ridicați ciupercile din lichidul de înmuiere și adăugați-le în oală, împreună cu usturoiul și ierburile. Strecurați lichidul de ciuperci printr-o sită fină, aruncând orice nisip sau grătar, iar lichidul în oală, cu bățul de scorțișoară și coaja de lămâie. Aduceți la fierbere, deglazând oala răzuind bucățile rumenite de jos.
Se toarnă orice suc de carne, se adaugă vinul și se fierbe. Acoperiți cu o bucată umedă de hârtie pergament și apoi capacul și fierbeți la cuptor timp de 3 până la 3,5 ore. Carnea trebuie să fie foarte fragedă și să se ridice ușor din os.
Transferați gâtul pe un platou și acoperiți-l cu folie saran pentru a preveni uscarea. Aruncați ierburile, bățul de scorțișoară și coaja și lăsați sosul să se răcească ușor, apoi curățați-l cu un blender de imersie sau un robot de bucătărie. Aduceți sosul la fierbere, îndepărtați spuma și fierbeți tare timp de 10 până la 12 minute pentru a-l reduce la 4 căni. Se răcește carnea și sosul separat, apoi se dă la frigider peste noapte.
A doua zi, îndepărtați orice grăsime din sos. Preîncălziți cuptorul la 300 F.
Așezați gâtul înapoi în oală cu sosul și puneți-l în cuptor. În funcție de care vă place să vă serviți carnea, fie serviți în oală, lăsându-vă oaspetele să ia carnea gâtului de pe os, fie dezosați înainte de a aduce gâtul la masă.