Gratine de scoici cu unt de usturoi-lămâie
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați Gratinele de scoici cu unt de usturoi-lămâie. Această rețetă servește 4 și costă 1,23 USD pe porție. O porție conține 156 calorii, 1g de proteine, și 14g de grăsime. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Mergeți la magazin și ridicați șalotă, ulei de măsline, căței de usturoi și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 61%. Acest scor este destul de bun. Încercați Usturoi Unt De Lamaie, Lămâie Busuioc Usturoi Unt, și Creveți Cu Usturoi Cu Unt De Lămâie pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se amestecă 4 linguri de pătrunjel tocat, unt, șalotă tocată, usturoi tocat și coaja de lămâie rasă într-un castron mediu pentru a se amesteca. Condimentează după gust cu sare și piper. (Untul condimentat se poate face cu 1 zi înainte. Acoperiți și refrigerați. Aduceți la temperatura camerei înainte de utilizare.)
Preîncălziți cuptorul la 400 F.
Încălziți uleiul într-o tigaie mare și grea la foc mediu.
Adăugați pesmet;saut până la crocant și auriu, aproximativ 6 minute.
Frecați o parte din untul condimentat pe fundul și părțile laterale ale a patru ramekine de 1 1/4 cană sau cupe cu cremă. Împărțiți scoicile între felurile de mâncare pregătite.
Întindeți 1 linguriță de unt condimentat rămas deasupra scoicilor în fiecare fel de mâncare. Se acoperă cu pesmet, împărțind în mod egal. Dot pesmet cu restul de unt condimentat.
Așezați gratinele de scoici pe o foaie mare de copt.
Coaceți până când scoicile sunt fierte, aproximativ 25 de minute.
Se presară cu restul de 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat și se servește.