Gratin de roșii și dovlecei
Nevoie de un garnitură fără gluten, primară și vegetariană? Gratinul de roșii și dovlecei cu ierburi ar putea fi o rețetă excelentă de încercat. Această rețetă servește 4. Pentru $ 2.26 pe portie, această rețetă acoperă 19% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 9g de proteine, 19g de grăsime, și un total de 258 calorii. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați mărar, sare și piper, dovlecei și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Acesta este adus la tine de retetele mele. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. În general, această rețetă câștigă un scor destul de bun spoonacular de 72%. Încercați Zucchini e Pomodori Gratinati (Zucchini si rosii gratinate), Gratin De Dovlecei Și Roșii, și Gratin De Roșii-Dovlecei pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 42
Aruncați dovlecelul cu 1 lingură de ulei de măsline și întindeți-l într-un vas mare de copt din sticlă sau ceramică într-un strat uniform.
Presărați usturoiul și mărarul peste dovlecel și condimentați cu sare, dacă folosiți dovlecei proaspeți și cu piper. Împrăștiați feta deasupra și acoperiți cu roșiile. Condimentează cu sare, dacă folosești roșii proaspete, și cu piper și stropește restul de 2 linguri de ulei de măsline peste tot.
Coaceți gratinul timp de 40 de minute dacă folosiți legume congelate sau timp de 55 de minute dacă folosiți proaspete sau până când tot lichidul din vas s-a evaporat și dovlecelul este sfârâit.
Serviți gratinul cald sau la temperatura camerei.
Recomandare de vin: un alb cu aciditate ascuțită și indicii de ierburi va accentua roșiile, feta și mărarul în acest gratin rustic. Alegerea evidentă este un Sancerre plin de viață din Franța, cum ar fi La Poussie din 1997 sau Comte la Fond din 1998.