Gem Mixt De Fructe De Pădure

Gemul mixt de fructe de pădure este un fără gluten, prietenos cu fodmap și vegan rețetă cu 30 de porții. Pentru 3 cenți pe porție, această rețetă acoperă 0% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 52 calorii, 0g de proteine, și 0g de grăsime. Este adus la tine de Epicurious. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Funcționează bine ca un condiment. Un amestec de suc de lămâie, recipiente zmeură și mure, zahăr și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 6%, ceea ce este foarte rău (dar totuși fixabil). Rețete similare includ Gem De Cireșe, Budincă mixtă de pâine cu fructe de pădure cu sos de fructe de pădure Limoncello beat, și Cupcakes cu cheesecake Triple Berry preferate de fani cu glazură de smântână, compot mixt de fructe de pădure, frișcă proaspătă, crustă de Cracker Graham.
Instrucțiuni
Combinați fructele, zahărul și sucul de lămâie într-un castron mare.
Lăsați să stea la temperatura camerei 2 ore, amestecând ocazional.
Pune 2 farfurioare în congelator.
În partea de jos a stocului mare greu, cu cel puțin 3 inci mai adânc decât înălțimea borcanelor, așezați rafturi metalice sau benzi suplimentare cu șurub din borcane de conserve pentru a proteja borcanele de căldura directă. Umpleți vasul cu apă, acoperiți și aduceți apa la fiert. Reduceți căldura la minim. Spălați borcanele, capacele și benzile cu șurub în apă fierbinte cu săpun; clătiți bine. Setați benzile cu șuruburi pe prosopul curat pentru a se usca.
Așezați capacele într-o cratiță mică; acoperiți cu apă rece și aduceți la foc mic; opriți focul. Umpleți borcanele cu apă foarte fierbinte.
Transferați amestecul de fructe într-o cratiță mare și aduceți la fierbere la foc mediu-mare, amestecând ocazional. Mash la piure gros cu masher de cartofi. Reduceți căldura la mediu și fierbeți ușor până când amestecul începe să se îngroașe, amestecând des, aproximativ 18 minute.
Scoateți cratița de pe foc pentru a testa gemul pentru punctul de gelifiere. Puneți 1 gem de linguriță pe farfurie răcită și reveniți la congelator 1 minut.
Îndepărtați farfuria și împingeți marginea gemului cu vârful degetului. Dacă gemul s-a gelificat corespunzător, suprafața se va încreți ușor. Dacă nu, întoarceți cratița la căldură și gătiți gemul câteva minute mai mult; repetați testul.
Scurgeți apa fierbinte din borcane și scuturați excesul de apă.
Așezați borcane pe scândură. Puneți gem fierbinte în fiecare borcan, lăsând spațiu de 3/4 inch în partea de sus. Glisați spatula plată din plastic între gem și borcan pentru a elimina bulele de aer. Curățați marginea fiecărui borcan cu o cârpă umedă. Folosind clești, ridicați capacele fierbinți din cratiță, câte 1, agitați uscat și așezați deasupra borcanelor. Sigilați fiecare cu bandă de șurub, răsuciți pentru a închide, dar nu prea strâns. Întoarceți borcanele umplute în oala cu apă fierbinte.
Adăugați apă în oală, dacă este necesar, pentru a acoperi borcanele cu cel puțin 1 inch. Acoperiți oala și aduceți la fierbere; reduceți căldura și fierbeți ușor 10 minute. Opriți căldura. Așteptați 5 minute; folosiți clești pentru a îndepărta borcanele fără a înclina.
Așezați în poziție verticală pe prosop; se răcește complet la temperatura camerei. Gemul se va îngroșa pe măsură ce se răcește.
Verificați etanșarea capacelor apăsând ușor fiecare. Capacele borcanelor sigilate vor fi concave și nu vor arăta nicio mișcare atunci când sunt apăsate.
Pentru gem de piersici sau caise, folosiți 2 kilograme de fructe, 2 căni de zahăr și 2 linguri de suc de lămâie. Clătiți, uscați și frecați orice puf de pe piersici, dacă utilizați. Înjumătățiți, gropiți și tăiați fructele în bucăți de 3/4 inch.
Așezați în castron și aruncați cu zahăr și suc de lămâie, apoi urmați instrucțiunile de mai sus.