Gem De Roșii Condimentat / Unt
Gemul de roșii condimentat / untul ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde repertoriul de condimente. Pentru $1.43 pe portie, această rețetă acoperă 7% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 642 calorii, 2G de proteine, și 0g de grăsime. Această rețetă servește 6. Această rețetă de la Toateretete are 10 fani. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, FODMAP prietenos și vegan dieta. Dacă aveți la îndemână borcane de conserve, ienibahar măcinat, scorțișoară măcinată și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 9 ore și 20 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 32%. Acest scor nu este atât de mare. Încercați Dulceață de roșii dulce și picantă, Lot Mic Gem De Roșii Cherry, și Crostini de usturoi cu Brie și gem de roșii dulci și picante pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Așezați roșiile într-o cratiță cu un capac și fierbeți la foc mediu, amestecând frecvent, timp de 10 minute. Amestecați coaja de lămâie, ienibaharul, scorțișoara, cuișoarele, sucul de lămâie și pectina în roșii.
Așezați cratița la foc mare. Amestecând constant, aduceți amestecul de roșii la fierbere; imediat după fierbere, amestecați zahărul în amestecul de roșii și reveniți la o fierbere completă. Se lasă să se gătească la fierbere completă timp de 1 minut în timp ce se agită.
Scoateți de pe foc și îndepărtați orice spumă de pe suprafața amestecului.
Sterilizați borcanele și capacele în apă clocotită timp de cel puțin 5 minute. Împachetați gemul de roșii în borcanele fierbinți, sterilizate, umplând borcanele până la 1/2 inch de sus. Rulați un cuțit sau o spatulă subțire în jurul interiorului borcanelor după ce au fost umplute pentru a îndepărta bulele de aer. Ștergeți jantele borcanelor cu un prosop de hârtie umed pentru a îndepărta reziduurile alimentare. Sus cu capace și înșurubați inelele.
Așezați un suport în fundul unui vas mare și umpleți la jumătate cu apă. Aduceți la fierbere la foc mare, apoi coborâți cu grijă borcanele în oală folosind un suport. Lăsați un spațiu de 2 inci între borcane.
Se toarnă mai multă apă clocotită, dacă este necesar, până când nivelul apei este de cel puțin 1 inch deasupra vârfurilor borcanelor. Aduceți apa la fierbere completă, acoperiți vasul și procesați timp de 5 minute.
Scoateți borcanele din vas și așezați-le la câțiva centimetri distanță pe o suprafață acoperită cu pânză sau lemn; lăsați să stea până se răcește sau peste noapte. Verificați sigiliul apăsând partea superioară a fiecărui capac cu un deget (capacul nu trebuie să se miște deloc în sus sau în jos).