Gem De Port De Afine
Blueberry Port Jam ar putea fi doar condimentul pe care îl căutați. O porție conține 804 calorii, 2G de proteine, și 1g de grăsime. Această rețetă servește 7. Pentru $2.98 pe portie, această rețetă acoperă 8% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Serious Eats are 65 de fani. Dacă aveți la îndemână afine, zahăr granulat, unt și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 12 ore. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 29%. Acest scor nu este atât de excelent. Încercați Filet de porc la grătar cu compot de afine Port, Arepas De Rață Condimentat Cu Sos De Port De Afine, și Ovație În Picioare: Cupcakes Port Cu Ciocolată Dulce, Sirop De Reducere A Vinului De Port, Umplutură De Cremă De Zmeură Fraiche, Mousse De Ciocolată Franceză pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Dacă aveți de gând să păstrați gemul, pregătiți borcane și capace: așezați 8 borcane cu jumătate de halbă pe raft într-o oală mare.
Adăugați suficientă apă pentru a acoperi borcanele și aduceți la fierbere la foc mare. Se fierbe 10 minute, apoi se stinge focul și se lasă borcanele să se odihnească în apa fierbinte. Între timp, puneți benzi și capace într-o cratiță mică și acoperiți cu apă.
Încălziți la foc mediu până când apa fierbe, apoi scoateți tigaia de pe foc și lăsați benzile și capacele să se odihnească în apă fierbinte până când sunt gata de utilizare.
Măsurați 5 1/2 căni de zahăr într-un castron mare.
Lucrând în loturi, piure grosier afine în blender sau robot de bucătărie. Ar trebui să ai patru căni.
Transferați piureul de afine într-o oală mare, cu fund greu.
Se amestecă pectina până se dizolvă.
Adăugați port, unt, scorțișoară și cuișoare și gătiți la foc mediu-mare, amestecând continuu, până când amestecul ajunge la fierbere completă.
Adăugați zahăr dintr-o dată și continuați să gătiți, amestecând constant, până când amestecul revine la fierbere completă. Se fierbe tare timp de un minut.
Scoateți oala de pe foc și îndepărtați orice spumă de pe suprafața gemului.
Puneți gemul fierbinte în borcane sterilizate fierbinți, lăsând spațiu de cap de 1/4 inch. Ștergeți jantele borcanelor, acoperiți cu capace și înșurubați benzile până când abia se strâng.
Așezați borcanele pe raft în oală și acoperiți complet cu apă. Acoperiți oala și aduceți la fierbere la foc mare. Se fierbe timp de 10 minute. Opriți focul, descoperiți oala și lăsați borcanele să se odihnească în apă timp de cinci minute.
Scoateți borcanele din oală și lăsați-le să se odihnească netulburate pe blat timp de șase ore sau peste noapte.