Gem de afine și stafide
Nevoie de un condiment fără gluten și vegan? Gemul de afine și stafide ar putea fi o rețetă excelentă de încercat. Această rețetă servește 10. O porție conține 543 calorii, 2G de proteine, și 1g de grăsime. Pentru $1.87 pe portie, această rețetă acoperă 9% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 12 persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 35 minute. Mergeți la magazin și ridicați stafide, zahăr, pectină pudră cu conținut scăzut de zahăr și alte câteva lucruri pentru ao face astăzi. Este adus la tine de Toțiretete. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 42%, ceea ce este destul de bun. Rețete similare includ Briose de tărâțe de afine (sau stafide) , Sconepalooza: afine, ciocolată, și ceai Scones stafide parfumate, și Gem De Piersici De Rubarbă.
Instrucțiuni
Amestecați stafidele și sucul de portocale într-un blender sau robot de bucătărie până se omogenizează; transferați amestecul într-o oală. Amestecați afinele în blender sau robot de bucătărie până la piure; adăugați la amestecul de stafide. Se amestecă pectina în amestecul de fructe și se aduce la fierbere.
Se amestecă zahărul în amestecul de fructe; se fierbe, amestecând des, până se dizolvă zahărul, încă 5 minute.
Sterilizați borcanele și capacele în apă clocotită timp de 10 minute. Împachetați gemul în borcanele fierbinți, sterilizate, umplând borcanele până la 1/4 inch de sus. Rulați un cuțit sau o spatulă subțire în jurul interiorului borcanelor după ce au fost umplute pentru a îndepărta bulele de aer. Ștergeți jantele borcanelor cu un prosop de hârtie umed pentru a îndepărta reziduurile alimentare. Sus cu capace și înșurubați inelele.
Așezați un suport în fundul unui vas mare și umpleți la jumătate cu apă. Aduceți la fierbere și coborâți borcanele în apa clocotită folosind un suport. Lăsați un spațiu de 2 inci între borcane.
Se toarnă mai multă apă clocotită, dacă este necesar, pentru a aduce nivelul apei la cel puțin 1 inch deasupra vârfurilor borcanelor. Aduceți apa la fierbere, acoperiți vasul și procesați timp de 10 minute.
Scoateți borcanele din vas și așezați-le pe o suprafață acoperită cu pânză sau lemn, la câțiva centimetri distanță, până se răcește. Odată răcit, apăsați partea superioară a fiecărui capac cu un deget, asigurându-vă că sigiliul este strâns (capacul nu se mișcă deloc în sus sau în jos). A se păstra într-o zonă rece și întunecată.