Gelato de alune cu sos bogat de ciocolată
Gelato de alune cu sos bogat de ciocolată necesită în jur 20 minute de la început până la sfârșit. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 10g de proteine, 55g de grăsime, și un total de 656 calorii. Această rețetă servește 6 și costă 1,36 USD pe porție. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 28 ar spune că a lovit locul. Funcționează bine ca desert. Această rețetă de la BBC Good Food necesită alune, cremă dublă de oală, gălbenușuri de ou și zahăr muscovado. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular solid de 61%. Rețete similare includ Gelato De Ciocolată-Alune, Profiterole Gelato de alune cu sos cald Kahlua, și Alun de ciocolată (mai bun decât Nutella) Gelato.
Instrucțiuni
Prăjiți nucile într-o tigaie uscată timp de 5 minute până devin aurii. Se lasă să se răcească. Se toacă aproximativ 25g și se lasă deoparte.
Încălziți smântâna, laptele și zahărul într-o tigaie până aproape de fierbere.
Bateți gălbenușurile de ouă într-un castron mic.
Se toarnă puțin din smântâna fierbinte peste ouă și se amestecă împreună.
Se toarnă amestecul de ouă în tigaie și se gătește ușor timp de aproximativ 8-10 minute până când este suficient de gros pentru a acoperi spatele unei linguri. Puneți un bol de dimensiuni medii peste un alt bol cu apă cu gheață. De îndată ce crema s-a îngroșat, se strecoară în castron, apoi se amestecă prin alunele de 150g. Se lasă să se răcească puțin, apoi se toarnă amestecul într-un blender și se fluieră până se omogenizează. Congelați conform instrucțiunilor producătorilor de înghețată. Va îngheța până la 1 lună.
Pentru sos, încălziți smântâna cu cafeaua într-o tigaie până la fierbere. Scoateți focul, amestecați ciocolata până se topește, apoi amestecați lichiorul, dacă îl folosiți.
Serviți linguri de înghețată în boluri cu niște sos stropit deasupra și nucile tocate rezervate împrăștiate.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Moscato Dasti, Port
Gelato poate fi asociat cu cremă Sherry, Moscato d ' Asti și Port. O regulă obișnuită de asociere a vinului este să vă asigurați că vinul dvs. este mai dulce decât mâncarea. Deserturile Delicate se potrivesc bine cu Moscato d ' Asti, deserturile cu nuci cu sherry cremă, iar deserturile cu caramel sau ciocolată se potrivesc bine cu portul. Ai putea încerca NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 5 stele din 5 și un preț de aproximativ 19 dolari pe sticlă.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Foarte aromat cu note de alune, vanilie și o notă de stejar urmată de stafide dulci și o notă de drojdie. Finisaj curat de durată. Bine acum, dar îi va răsplăti pe cei care îi permit să îmbătrânească"". O băutură pre-prandială preferată. Luați în considerare cu nuci înainte de cină ca aperitiv sau după cină cu desert, în special bomboane de ciocolată și deserturi pe bază de fructe. De asemenea, minunat în după-amiezile reci, servit cu biscotti pentru a se înmuia în ""stil Italian"". "