Gatiti cartea: cartofi Catalani Bravas
Nevoie de o fără gluten, fără lactate, întreg 30 și garnitură vegetariană? Gatiti cartea: cartofi Catalani Bravas ar putea fi o reteta excelenta de incercat. O porție conține 903 calorii, 9g de proteine, și 76g de grăsime. Pentru $2.6 pe portie, această rețetă acoperă 27% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. 9 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Mergeți la magazin și ridicați piper, ulei de măsline extravirgin, maioneză și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 76%. Acest scor este bun. Încercați Gatiti cartea: Patatas Bravas, Gătiți cartea: curcan în stil Catalan, și Gatiti cartea: cartofi în stil Girarrosto pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 450 F.
Puneți cartofii într-o oală mare și adăugați suficientă apă rece pentru a acoperi cu un centimetru.
Adăugați 4 linguri de sare și aduceți la fierbere la foc mare. Reduceți ușor căldura și fierbeți timp de aproximativ 20 de minute, sau până când se înmoaie furculița.
Scurgeți cartofii și lăsați-i deoparte să se răcească. Când se răcește, tăiați cartofii în pene sau, dacă folosiți cartofi fingerling, tăiați-i pe jumătate pe lungime.
Între timp, într-o cratiță mare, încălziți uleiul de măsline extravirgin la foc mediu.
Adăugați ceapa și gătiți aproximativ 10 minute, sau până se înmoaie, dar nu s-au colorat.
Adăugați usturoiul și gătiți ușor timp de 6 până la 8 minute, sau până când usturoiul este fraged și aromat. Se amestecă ambele paprikas, chimenul și cayenne. Condimentează după gust cu piper.
Puneți roșiile și sucul lor într-un castron și, folosind mâinile, zdrobiți ușor roșiile.
Adăugați roșiile, sucul lor și oțetul în cratiță și condimentați după gust cu sare și piper. Aduceți la foc mic la foc mediu și gătiți timp de aproximativ 20 de minute sau până când sosul este încălzit.
Lăsați sosul de roșii să se răcească puțin și apoi, lucrând în loturi, curățați-l într-un blender până se omogenizează. Pe măsură ce un lot este curățat, transferați-l într-un castron sau într-un recipient cu un capac etanș. Folosiți imediat sosul de roșii sau dați-l la frigider până la 3 zile.
Într-un castron mare, aruncați cartofii răciți cu 1 cană de ulei de măsline și condimentați după gust cu sare și piper.
Întindeți cartofii și uleiul într-o tigaie superficială și prăjiți timp de 12 până la 15 minute, sau până când cartofii se rumenesc frumos pe o parte. Rotiți tigaia și întoarceți cartofii. Prăjiți timp de 8 până la 10 minute mai mult sau până când se rumenesc și se rumenesc pe cealaltă parte.
Puneți o cantitate liberală de sos de roșii răcit în centrul fiecăreia dintre cele 4 farfurii de servire. Puneți cartofii deasupra sosului și garnisiți cu sare de mare.
Serviți cu aioli pe lateral.
Între timp, preîncălziți cuptorul la 250 F și tapetați o foaie de copt cu mai multe straturi de prosoape de hârtie.
- face aproximativ 1 1/4 cani -
Într-o cratiță mică, combinați căței de usturoi și 1/2 cană de ulei de măsline și aduceți la foc mic la foc mediu. Gatiti timp de 5 pana la 7 minute, sau pana cand usturoiul este fraged si miere aurie. Urmăriți cu atenție usturoiul, astfel încât să nu se gătească prea mult. Ridicați cățelele de usturoi din ulei cu o lingură cu fante și puneți-le deoparte pe prosoape de hârtie pentru a se răci. Aruncați uleiul.
Într-un robot de bucătărie prevăzut cu lama metalică, curățați cățelele de usturoi, maioneza, sucul de lămâie și lingura rămasă de ulei de măsline până la omogenizare. Gustați, condimentați cu sare și piper și pulsați pentru a amesteca.
Răsturnați aioli într-un recipient de depozitare cu capac și răciți până la 3 zile.