Fudge De Caju (Kaju Katli)
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de desert, așa că încercați caju Fudge (Kaju Katli). Această rețetă fără gluten și vegetariană servește 56 și costă 6 cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 0g de proteine, 2G de grăsime, și un total de 34 calorii. Un amestec de unt, caju, apă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 15 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 7%. Acest scor este foarte rău (dar încă fixabil). Încercați kaju katli/ nuci de caju fudge, Restaurant Kaju Curry / caju Curry / Kaju Unt Masala, și Pui De Caju / Pui Kaju pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Linia de jos a unei tigaie de jeleu de 11 x 17 inci cu hârtie pergament sau hârtie de ceară; hârtie de acoperire cu spray de gătit.
Așezați caju și 6 linguri de zahăr într-un robot de bucătărie; procesați 30 de secunde sau până când caju sunt tocate foarte fin (nu formați un unt de nuci).
Combinați restul de 3/4 cană de zahăr, 1 1/3 cană de apă și șofran într-o cratiță de 3 litri. Aduceți la fierbere la foc mediu și gătiți, amestecând constant, până când un termometru cu bomboane înregistrează 230 și siropul cade în fire duble din lingură, aproximativ 8 până la 10 minute. Se amestecă treptat amestecul de caju.
Adăugați unt și cardamom; gătiți 2 până la 3 minute sau până când amestecul se îngroașă și seamănă cu aluatul liber, amestecând consta/'.ntly.
Întoarceți-vă în tigaie pregătită; se întinde rapid cu o spatulă offset ușor unsă la o grosime de 1/4 inch, formând un dreptunghi de 9 x 7 1/2 inch. Se răcește complet.
Tăiați fudge în bucăți în formă de diamant de 56 (1 inch).
Caju bucătarii indieni folosesc nuci precum caju pentru aromă, bogăție și, uneori, pentru calitatea lor de îngroșare a sosului. Caju măcinat poate fi folosit oriunde ați folosi arahide măcinate (ca în rețeta pentru Fudge de caju). Când sunt făcute cu un pas mai departe și măcinate fin în unt de caju, nucile se îngroașă și aromează curry-urile clasice indiene precum murgh makhani. Căutați caju crud (neprăjit și nesărat). Este rar să găsești caju vândute în coajă, deoarece coaja conține o substanță toxică. Dar când coaja este îndepărtată, piulița din interior este perfect sigură și absolut delicioasă.