Frunze de struguri umplute cu nuci de pin, coacăze și stafide aurii
Nevoie de o garnitură fără gluten și vegană? Frunzele de struguri umplute cu nuci de pin, coacăze și stafide aurii ar putea fi o rețetă remarcabilă de încercat. Pentru $1.44 pe portie, această rețetă acoperă 15% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 496 calorii, 7g de proteine, și 21g de grăsime. Această rețetă servește 30. Un amestec de orez cu bob scurt, sare, mentă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 65%. Acest scor este solid. Încercați Frunze De Struguri Umplute Cu Orez Și Coacăze, Frunze de struguri umplute cu orez, coacăze și ierburi, și Cuscus cu ierburi cu stafide aurii și nuci de pin pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați coacăzele și stafidele cu retsina într-un castron mic și lăsați să stea cel puțin 1 oră, sau de preferință peste noapte.
Dacă folosiți frunze proaspete de struguri, aduceți o oală mare cu apă la fierbere la foc mare. Aruncați frunzele, apăsând în jos pentru a le scufunda și albiți până când nu mai sunt de un verde aprins, aproximativ 2 minute.
Scurgeți imediat, clătiți în apă rece și stoarceți ușor excesul de lichid. Pune deoparte. Dacă folosiți frunze de struguri îmbuteliate, scoateți-le ușor din borcan pentru a evita ruperea și stoarceți excesul de lichid. Pune deoparte.
Încălziți uleiul într-o tigaie de dimensiuni medii la foc mediu-mare.
Adăugați orezul, ceapa, usturoiul, nucile de pin, coaja și sarea, reduceți focul la mediu și sotati până când ceapa este transparentă, aproximativ 5 minute.
Adăugați coacăzele și stafidele, cu lichidul lor, și sotati până când lichidul s-a evaporat în cea mai mare parte, aproximativ 3 minute. (Orezul nu va fi gătit.)
Se ia de pe foc și se amestecă mărarul și frunzele de mentă.
Căptușiți fundul și părțile laterale ale unei oale de dimensiuni medii sau tigaie cu frunze de struguri rupte sau suplimentare și unele dintre tulpinile rezervate de mărar și mentă.
Pe un blat, întindeți cât mai multe frunze de struguri, cu nervuri în sus, pentru care aveți loc.
Așezați aproximativ lingură de amestec de orez lângă capătul tulpinii fiecărei frunze.
Rotiți partea de jos a frunzei în sus peste umplutură. Apoi pliați în părțile laterale ale frunzei pentru a închide parțial umplutura. Continuați să rulați pentru a închide complet umplutura, formând un cilindru stubby.
Pe măsură ce umpleți și rotiți frunzele, împachetați bine dolmadakia, vârful frunzei în jos, în tigaie, formând cercuri concentrice până când fundul este complet acoperit. Când un strat este complet, faceți un al doilea strat.
Continuați să umpleți, să rulați și să împachetați bine frunzele până când se folosește toată umplutura. Încercați să păstrați stratul superior cât mai uniform și plat posibil, chiar dacă nu este complet. Acoperiți stratul superior cu tulpinile de mărar și mentă rămase și orice frunze suplimentare de struguri.
Umpleți tigaia cu suficientă apă pentru a acoperi abia frunzele.
Se toarnă sucul de lămâie peste tot. Cântărește dolmadakia cu o farfurie grea sau o tigaie puțin mai mică umplută parțial cu apă. Puneți tigaia pe aragaz și aduceți la fierbere la foc mediu. Reduceți focul și fierbeți până când orezul este fraged, 1 oră.
Scoateți, gustați o dolma pentru a vă asigura că orezul este gata și lăsați să se răcească.
Când dolmadakia este suficient de rece pentru a fi manipulată, turnați cu grijă lichidul, apăsând ușor frunzele pentru a extrage excesul de lichid. Se răcește până se răcește complet.
. Prezentați dolmadakia în tigaia lor de gătit dacă este atractivă sau aranjați-le frumos pe un platou.
Se ornează cu feliile de lămâie și se servește.
Type_27_data.init_step_by_step_images = 0;