Friptură și chipsuri
Nevoie de o curs principal fără gluten? Friptura și chipsurile ar putea fi o rețetă remarcabilă de încercat. Această rețetă servește 2 și costă 7,64 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 58G de proteine, 35g de grăsime, și un total de 705 calorii. 24 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. ziua valentin va fi și mai special cu această rețetă. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Un amestec de cartofi Maris piper, unt, frunze de pătrunjel și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 50 minute. Cu o lingură scor de 94%, acest fel de mâncare este minunat. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Salată de friptură și chipsuri, Ketchup De Casă Cu Cea Mai Bună Friptură Și Chipsuri La Grătar Vreodată, și Friptură, chipsuri și sos rapid de piper.
Instrucțiuni
Mai întâi faceți untul: zdrobiți toate ingredientele împreună cu mult piper negru crăpat. Bateți untul între folia alimentară (se va răci mai repede când este mai subțire) și puneți-l în frigider sau congelator pentru a se întări.
Tăiați cartofii în chipsuri îngrijite, clătiți sub apă fierbinte, apoi uscați pe un prosop de ceai.
Așezați chipsurile într-o cratiță adâncă (ar trebui să vină doar o treime din drum) și acoperiți doar cu ulei rece.
Așezați tigaia la foc mediu, aduceți uleiul la foc mic și amestecați chipsurile cu o lingură de lemn. Creșteți căldura, astfel încât uleiul să buleze foarte repede și prăjiți chipsurile, amestecând ocazional, astfel încât să nu se lipească, până când este crocant și auriu, întregul proces va dura 15-20 de minute. Când sunt gata, scoateți cu o lingură cu fante pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie și puneți-o deoparte.
Între timp, încălziți tigaia până la fumat fierbinte. Condimentați fripturile cu sare și piper și frecați cu puțin ulei modul în care gătiți friptura va depinde de tăietura pe care ați ales-o și de grosimea acesteia. Pentru o friptură de 2 cm grosime, gătiți-o timp de 2 minute pe fiecare parte pentru rare, adăugând încă 1 minut pentru fiecare grad tot mai mare de coacere. Chiar înainte de a ridica fripturile de pe grătar, așezați jumătate de unt deasupra fiecăruia.
Serviți fripturile cu chipsurile, câteva frunze amestecate și un pansament acidulat.
Vin recomandat: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon și Pinot Noir sunt alegeri excelente pentru friptură. La urma urmei, carnea de vită și vinul roșu sunt o combinație clasică. În general, fripturile mai slabe se potrivesc bine cu roșii ușoare sau cu corp mediu, cum ar fi pinot noir sau merlot, în timp ce fripturile mai grase pot face față unui roșu îndrăzneț, cum ar fi cabernet sauvingnon. Un vin pe care l-ați putea încerca este Matanzas Creek Alexander Valley Merlot. Are 4,3 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 28 de dolari.
![Matanzas Creek Alexander Valley Merlot]()
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
O culoare Violet mediu. Arome de prune satsuma, zmeură acoperită cu ciocolată neagră și arome de ienibahar în primul rând. La gust, acesta este un Merlot clasic cu o concentrare bună. Este sărat și cu corp mediu, cu taninuri catifelate. Aromele de plăcintă cu cireșe de casă și lemn de santal sunt percepute cu ușurință la degustare.