Friptură de miel cu sos proaspăt de mentă
Friptura de miel cu sos de mentă proaspătă ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă face 8 porții cu 69 calorii, 1g de proteine, și 5g de grăsime fiecare. Pentru 61 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 4% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de pătrunjel, rozmarin, piper și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, primar și vegan dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 2 ore și 15 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 54%. Acest scor este solid. Încercați Friptură De Miel Cu Sos De Mentă Proaspătă, Friptură de miel cu crustă de cârnați de miel și sos proaspăt de struguri, și Friptură De Miel Cu Sos De Menta Iaurt pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 232°.într-o tigaie mare și grea, aruncați împreună ceapa, 1 lingură. ulei de măsline și usturoi. Se acoperă cu pătrunjel, crenguțe de rozmarin și crenguțe de cimbru.
Așezați mielul pe crenguțe de ierburi. Într-un castron mic, amestecați împreună restul de 2 linguri. ulei, rozmarin tocat și cimbru tocat; se condimentează cu sare și piper. Înveliți mielul cu amestec.
Prăjiți mielul timp de 15 minute; reduceți temperatura cuptorului la 177° și prăjiți, ungând la fiecare 15 minute, până când un termometru pentru carne introdus în cea mai groasă parte a cărnii departe de os înregistrează145 pentru mediu-rar, 1 oră și 15 minute până la 2 ore.
Faceți sos de mentă: tocați grosolan menta.
Se transferă într-un castron și se amestecă în oțet.
Lăsați mielul să se odihnească, acoperit cu folie, timp de 15 minute. Tăiați mielul și serviți cu sos de mentă.