Friptură de fier plat cu sos de vin roșu

Friptura de fier plat cu sos de vin roșu ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Pentru $ 3.79 pe portie, această rețetă acoperă 18% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 32g de proteine, 31g de grăsime, și un total de 514 calorii. 15 persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. Mergeți la magazin și ridicați vin, sare și piper, fripturi cu trei vârfuri și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Pentru a utiliza până ulei de măsline ar putea urma acest curs principal cu Sauteed banane, Granolan și iaurt Parfait ca desert. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și primar dieta. Acesta va fi un hit la dvs valentin zi eveniment. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 54%. Acest scor este bun. Încercați Friptură de fier plat cu sos Tango, Friptură de fier plat cu sos Chimichurri, și Friptură de fier plat cu sos Cabernet pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pregătiți grătarul sau grătarul (căldură medie-mare).
Presărați fripturile cu sare și piper și stropiți cu cele 3 linguri de ulei de măsline. Grill la doneness dorit, aproximativ 5 minute pe fiecare parte pentru mediu-rare.
Transferați fripturile pe o tăietură. Cort cu folie și lăsați să stea 10 minute.
Între timp, topiți 2 linguri de unt într-o cratiță mare grea la foc mediu-mare.
Se adaugă ceapa și se sotează până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Se condimentează cu sare.
Se adaugă usturoiul și oregano și se sotează până se parfumează, aproximativ 30 de secunde. Se amestecă pasta de roșii și se gătește 2 minute, amestecând constant.
Bateți în vin. Se fierbe până când sosul se reduce la jumătate, amestecând ocazional, aproximativ 10 minute.
Scoateți tigaia de pe foc. Se strecoară sosul într-un bol mic, apăsând pe solide pentru a extrage cât mai mult lichid posibil. Aruncați solidele din strecurătoare și întoarceți sosul în cratiță și readuceți la foc mic.
Tăiați restul de 4 linguri de unt în bucăți mici de 1/2 inci și bateți puțin în sos. Condimentează sosul, după gust, cu sare și piper.
Tăiați subțire fripturile peste cereale. Împărțiți feliile de friptură între 6 farfurii.
Stropiți sosul peste friptură, stropiți puțin mai mult ulei de măsline extravirgin și serviți.
Vin recomandat: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon și Pinot Noir sunt alegerile mele de top pentru friptură. La urma urmei, carnea de vită și vinul roșu sunt o combinație clasică. În general, fripturile mai slabe se potrivesc bine cu roșii ușoare sau medii, cum ar fi pinot noir sau merlot, în timp ce fripturile mai grase se pot descurca cu un roșu îndrăzneț, cum ar fi cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot cu un rating de 4.2 din 5 stele pare a fi un meci bun. Costă aproximativ 18 dolari pe sticlă.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Plin de arome mari de cireșe negre, boabe de ienupăr și lemn dulce negru, ușurându-se în note de cardamom, scorțișoară și cremă blândă de vanilie. Există o mineralitate de granit intrigantă pentru vin, împreună cu un profil de stejar dulce și dulce în finisaj. Acesta este un vin minunat de sine stătător, dar poate fi asociat cu o varietate de feluri de mâncare. Personalitatea sa puternică îl face să se potrivească bine cu aproape orice ar fi asociat un Cabernet, un fel de mâncare preferat de friptură, de exemplu, totuși structura taninului vinului este suficient de moale pentru a se împerechea cu parmezan de vinete sau felul tău preferat de pui.