Friptură De Boabe De Piper
Nevoie de o curs principal fără gluten? Friptura de boabe de piper ar putea fi o super rețetă de încercat. O porție conține 643 calorii, 47G de proteine, și 45g de grăsime. Această rețetă servește 4 și costă 6,6 USD pe porție. Este perfect pentru ziua valentin. Mergeți la magazin și ridicați pătrunjel, sare, bulion de vită și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Această rețetă este plăcută de 1400 de gurmanzi și bucătari. Vă este adus prin simple rețete. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular improvabil de 0%. Rețete similare includ Friptură De Boabe De Piper, Friptură-Salată De Boabe De Piper, și Salată De Boabe De Piper Cu Friptură.
Instrucțiuni
Sareți friptura și lăsați-o să stea la temperatura camerei:
Presărați sare generos pe ambele părți ale fripturilor și lăsați-le să ajungă la temperatura camerei, aproximativ 30 de minute.
Încălziți uleiul într-o tigaie mare saut. (Folosiți o tigaie care poate suporta căldură mare. Fonta funcționează bine pentru acest lucru sau aluminiu anodizat dur.) Când uleiul începe să fumeze, scoateți tigaia de pe foc.
Se usucă fripturile cu prosoape de hârtie (fripturile se rumenesc mai bine dacă sunt uscate mai întâi) și se pun în tigaia fierbinte. Puneți tigaia la foc și reduceți focul la mediu-mare.
Căutați, fără a mișca fripturile, timp de cel puțin 4 minute. Încercați să ridicați o friptură cu clești și, dacă este curată, răsturnați-o și reduceți focul la mediu. Dacă se lipește de tigaie, lăsați-l să gătească încă un minut sau două pe acea parte.
Pentru această rețetă, prăjim pe o parte la foc mare și gătim la foc mai mic pe cealaltă parte. În acest fel, veți obține o aromă excelentă din partea arsă și un control mai bun asupra modului în care doriți friptura, gătind cealaltă parte mai încet.
Când ați terminat, scoateți fripturile din tigaie, presărați cu boabe de piper zdrobite: folosiți testul cu degetul pentru coacere sau un termometru pentru carne. Pentru rare, scoateți carnea din tigaie atunci când interiorul ajunge la 120 buc. F, pentru mediu rar 125-130 buc. F, pentru mediu 140 buc. F și mediu bine 155 buc. F.
Odată ce friptura este făcută după bunul plac, scoateți carnea pe o foaie de copt și presărați o porție generoasă de boabe de piper negru zdrobite pe ambele părți ale fiecărei fripturi. Cort cu folie de aluminiu și lăsați friptura să se odihnească în timp ce pregătiți sosul.
Se adaugă șalotele în tigaie și se fierbe timp de 2 minute.
Adăugați rachiul și pe măsură ce fierbe, deglazați tigaia răzuind fundul tigaiei cu o lingură de lemn (ajută să aveți una cu margine dreaptă) pentru a disloca toate bucățile rumenite.
Odată ce țuica este aproape gătită, adăugați bulionul de vită și dați focul la mare. Fierbeți sosul până când există o urmă vizibilă când trageți o lingură de lemn prin centrul acestuia (4-5 minute).
Se toarnă smântâna grea și se reia fierberea. Din nou, fierbeți până când puteți face acea urmă revelatoare din lingura de lemn.
Opriți focul și adăugați pătrunjelul și orice piper negru rămas (nu mai mult de 1 lingură, restul ar fi trebuit deja folosit pentru a arde fripturile). Gustați pentru sare și adăugați dacă este necesar.
Turnați sosul peste fripturi chiar când serviți.