Focaccia cu ceapă cu ierburi
Reteta Focaccia cu ceapa cu ierburi se poate face in aproximativ 50 de minute. O porție conține 103 calorii, 3 g de proteine și 1 g de grăsime. Această rețetă servește 16 și costă 12 cenți per porție. Funcționează bine ca o pâine. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de zahăr, fulgi de pătrunjel, busuioc și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. Vă este adus de Taste of Home. În general, această rețetă câștigă un scor destul de bun de 68%. Rețete similare sunt Focaccia cu ceapă cu ierburi, Focaccia cu ierburi și Focaccia cu ierburi.
Instrucțiuni
În tava mașinii de pâine, puneți primele 11 ingrediente în ordinea sugerată de producător. Selectați setarea pentru aluat (verificați aluatul după 5 minute de amestecare; adăugați 1 până la 2 linguri de apă sau făină dacă este necesar).
Când ciclul este finalizat, întoarceți aluatul pe o foaie de copt unsă și trageți cu pumnul (aluatul va fi lipicios). Cu mâinile ușor unse cu ulei, ungeți aluatul într-un 9-inch. cerc.
Se unge cu ulei; se presara cu branza, patrunjel, sare si piper. Se acoperă și se lasă la crescut într-un loc cald până se dublează, aproximativ 45 de minute.
Coaceți la 400° timp de 18-20 de minute sau până când se rumenesc.
Tăiați în felii; se serveste cald.
Vin recomandat: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio și Trebbiano sunt alegerile mele de top pentru Focaccia. Italienii știu mâncarea și ei știu vinul. Trebbiano și Verdicchio sunt vinuri albe italiene care se potrivesc bine cu peștele și carnea albă, în timp ce Chianti este un roșu italian grozav pentru mâncăruri mai grele și mai îndrăznețe. Piccini Chianti Classico cu un rating de 4,6 din 5 stele pare a fi o potrivire bună. Costă aproximativ 10 dolari pe sticlă.
![Piccini Chianti Classico]()
Piccini Chianti Classico
Rubin strălucitor cu o notă de violet. Notele de prune și violete se amestecă cu fructe de pădure luxuriante și coapte. Expansiv și viu la gură, cu o senzație de gură persistentă, catifelată. Finalul lung este îngropat în fructe. Un vin versatil, cel mai bine servit la 64ºF, fantastic cu carne roșie suculentă, la grătar sau prăjită.