Flan de cocos
Flan cu nucă de cocos este o rețetă europeană care servește 8. O porție conține 534 de calorii , 8 g de proteine și 32 g de grăsimi . Pentru 1,69 USD per porție , această rețetă acoperă 11% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Funcționează cel mai bine ca desert și se face în aproximativ 4 ore și 10 minute . Un amestec de nucă de cocos, apă, nucă de cocos și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten și lacto ovo vegetariană . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 38% , ceea ce nu este atât de grozav. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Leche Flan (Caramel Flan) , My Simple Custard Flan (Filipine Leche Flan) și Baked Custard(Flan) .
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 325 de grade F.
Într-o cratiță grea, la foc mare, combina zahărul cu 1/4 cană de apă. Se amestecă doar pentru a combina. Se fierbe până când amestecul a atins o culoare chihlimbar.
Se toarnă imediat într-o tavă de tort de 9 inci, învârtindu-se pentru a acoperi complet fundul. Se lasa deoparte sa se raceasca si sa se intareasca.
Într-un blender combinați toate ingredientele rămase, cu excepția coajei de lime și a fulgilor de nucă de cocos. Amestecați bine.
Adăugați coaja de lămâie și pulsați de câteva ori doar pentru a se combina.
Se toarnă în tava de tort cu caramelul.
Coaceți într-o baie de apă până când se fixează (centrul va fi încă ușor clătinat), aproximativ 1 oră.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet pe curte. Se da la frigider pentru 2 ore.
Puneți nuca de cocos în fulgi într-o tigaie mare uscată la foc mediu-mic.
Lăsați să prăjiți până când fulgii devin maro deschis, asigurându-vă că amestecați des.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca inainte de a garnisi flanul.
Treceți cu un cuțit pe marginea flanului. Răsturnați-l pe o farfurie mare, cu spațiu pentru ca sosul să se amestece.
Se taie felii, se orneaza fiecare felie cu putina nuca de cocos prajita si se serveste.