Flageolets cu verdeață de toamnă și slănină proaspătă
Flageolets cu verdeață de toamnă și slănină proaspătă ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă fără gluten și fără lactate servește 6 și costă $1.18 pe portie. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 10g de proteine, 23g de grăsime, și un total de 343 calorii. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână sare kosher, piper, câteva frunze de varză toscană și alte câteva ingrediente, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 61%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Flageolets En Pissenlits (Fasole Cu Verdeață De Păpădie), Frittata cu slănină, Ricotta proaspătă și verdeață, și Pansamentul fierbinte de slănină al lui Bennigan - merge atât de bine peste spanacul proaspăt și alte verdeață.
Instrucțiuni
Împachetați slănina proaspătă în amestecul de sare și zahăr, acoperiți și dați-o la frigider până la 4 ore. Clătiți și uscați, apoi tăiați în cuburi de 1/2 inch.
Combinați slănina, fasolea, morcovul, ceapa, usturoiul, caisele, frunzele de dafin și chile într-o oală sub presiune și adăugați apă rece pentru a ajunge la un centimetru deasupra fasolei. Montați oala sub presiune cu capacul și ridicați temperatura la mare până când începe să fluiere. Reduceți la cea mai mică setare și gătiți până când fasolea este cremoasă și gătită, aproximativ 25 de minute.
Scoateți capacul și reglați condimentul cu oțet, sare și piper. Alternativ, aduceți ingredientele la fierbere într-o oală mare, cu fundul greu și reduceți imediat focul la foc mic. Gatiti, acoperit, pana cand fasolea este fiarta bine si cremoasa, aproximativ 1 3/4 ore.
Scoateți legumele aromate mari, usturoiul, chile și frunzele de dafin din oală și aruncați-le. Și-au făcut treaba cu aromele. Tăiați gros verdele sau rupeți cu mâinile, apoi pliați-le în fasole. Se fierbe încă 5 minute sau până când verdeața este fragedă.
Se servește cu pâine caldă crustă și o doză sănătoasă de ulei de măsline.
Retipărit cu permisiunea de la Seamus Mullen ' s Hero Food de Seamus Mullen, Editura Andrews McMeel din 2012