Filet prăjit în tigaie cu cartofi zdrobiți și sos de hamsii
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați filetul prăjit cu cartofi zdrobiți și sos de hamsii. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 27G de proteine, 45g de grăsime, și un total de 543 calorii. Pentru $2.7 pe portie, această rețetă acoperă 20% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 1. Această rețetă este plăcută de 11 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați unt, suc de lămâie, friptură de mușchi și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 65%. Acest scor este bun. Încercați Cartofi Prăjiți Zdrobiți, Cartofi De Lămâie Prăjiți Zdrobiți, și Cartofi prăjiți zdrobiți cu lămâi pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți la fierbere o cratiță de 2 litri de apă.
Adăugați cartofii și gătiți până când sunt foarte fragede când sunt înțepați cu o frigăruie sau furculiță, 15 până la 18 minute, în funcție de mărimea lor.
Se scurge și se lasă să se răcească.
În timp ce cartofii se gătesc, uscați friptura cu prosoape de hârtie. Dacă este mult mai gros de 1/2 inch, apăsați-l cu palmele pentru a-l aplatiza ușor.
Tăiați mărunt usturoiul, presărați 1/2 linguriță de sare pe el pe tăblița dvs. și tocați-l mai mult, ungându-l cu partea cuțitului pentru a face o pastă. Frecați pasta de usturoi în friptură pe ambele părți. Condimentează generos friptura cu piper negru.
Presărați făina peste friptură, întinzând ușor făina cu degetele. Scuturați ușor excesul de făină.
Se toarnă uleiul de măsline într-o tigaie medie din fontă la foc mediu. Când uleiul strălucește, așezați friptura în tigaie și lăsați-o să gătească până când stratul de pe fund devine maro auriu, aproximativ 2 minute. Întoarceți friptura și gătiți pe cealaltă parte încă un minut, pentru o friptură medie-rară până la medie.
Transferați friptura pe o farfurie și acoperiți-o ușor cu folie de aluminiu pentru a vă menține cald.
Se toarnă tot, cu excepția unei lingurițe de ulei din tigaie și se readuce la foc mediu.
Când cartofii sunt suficient de reci pentru a fi manipulați, transferați-i pe blatul dvs. și folosiți o spatulă sau partea laterală a cuțitului unui bucătar și palma pentru a-i aplatiza ușor. Condimentează ușor cu sare, apoi folosește o spatulă pentru a le transfera în tigaie. Gatiti pana se rumenesc, 2 pana la 3 minute pe fiecare parte. (Este în regulă dacă se despart puțin în tigaie).
Transferați cartofii pe farfurie cu friptura.
Adăugați hamsia în tigaie, încă la foc mediu.
Adăugați untul și gătiți până se topește și spumă. Răsturnați orice bucăți rumenite în tigaie, apoi amestecați sucul de lămâie și pătrunjelul.
Se toarnă sosul peste friptură și cartofi și se mănâncă.