File de vită cu salată de fenicul și sos de cremă de rozmarin
File de vită cu salată de fenicul și sos de cremă de rozmarin ar putea fi doar fără gluten și primar rețeta pe care ai căutat-o. O porție conține 800 de calorii, 49G de proteine, și 54g de grăsime. Această rețetă servește 6 și costă 11,0 USD pe porție. Funcționează bine ca fel principal. 2 persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Dacă aveți stoc de pui, vinetă, rozmarin și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 88%, ceea ce este spectaculos. Rețete similare sunt File De Vită De Rozmarin, File De Vită De Rozmarin, și File de vită braconat cu pansament Fines Herbes.
Instrucțiuni
Se toarnă bulionul într-o cratiță adâncă care va ține carnea de vită.
Adăugați garniturile de ceapă, morcov și fenicul plus 2 crenguțe de rozmarin, tot cimbru și frunza de dafin, aduceți la fierbere și fierbeți timp de 15 minute. Tăiați fileul de vită al oricărei membrane sau tendoane, dacă este necesar. Nu este nevoie să-l legați, așa că lăsați-i o formă naturală.
Presărați sare de mare și piper negru uniform și ușor pe o farfurie mare, gata de condimentare.
În timp ce stocul fierbe, tăiați feniculul de la capătul rădăcinii folosind o mandolină (sau un cuțit ascuțit) în felii subțiri de napolitane. Aruncați feliile într-un castron mare cu apă cu gheață cu sucul de lămâie. Se lasă 10-15 minute, apoi se scurge, se usucă și se aruncă cu 2 linguri de vinetă. Se condimentează și se lasă deoparte la marinat.
Când este gata să gătești carnea de vită, rulează-o în condimentul de pe farfurie, astfel încât să fie bine acoperită. Scufundați carnea de vită în stoc, împingând-o în jos sub legume și ierburi, astfel încât să se gătească uniform. Aduceți-l la fierbere, apoi reduceți focul și braconați timp de 18 minute pentru rare, 20 de minute pentru rare medii.
Ridicați fileul pe o farfurie mare și turnați peste 2 oale de stoc (aproximativ 150 ml).
Așezați crenguțele de ierburi braconate deasupra cărnii de vită, apoi acoperiți cu folie alimentară și lăsați carnea să se odihnească și să se răcească. Se va menține cald până la o oră.
Între timp, strecurați stocul și readuceți-l în tigaie. Reîncălziți până la fierbere. Acoperiți și coada dovleceii și tăiați-i în așchii subțiri folosind o mandolină sau un cuțit ascuțit. Scufundați dovleceii în bulionul care fierbe timp de aproximativ 30 de secunde până se ofilesc, apoi îndepărtați imediat cu o lingură cu fante și puneți-o într-o sită sub apă curentă rece pentru a se răci rapid.
Se toarnă aproximativ 4 oale (300 ml) din stoc într-o tigaie mai mică, se adaugă încă o crenguță de rozmarin și se fierbe până la aproximativ 100 ml.
Se toarnă smântâna și se fierbe încă 2 minute.
Se ia de pe foc. Îndepărtați frunzele din ultima crenguță de rozmarin și tăiați fin.
Adăugați jumătate în crema de rozmarin pe măsură ce se răcește. Apoi amestecați restul de 4 lingurițe de vinaigretă.
Puneți micile frunze de bijuterie într-un castron și aruncați cu feniculul și dovleceii, rozmarinul rămas și condimentele. Aruncați salata cu jumătate din sosul cu cremă de rozmarin. Acesta poate fi acum răcit până la o oră până când este gata de servit. Păstrați înapoi o mână de salată pentru garnitură, puneți restul pe un platou mare.
Descoperiți carnea de vită, îndepărtați crenguțele de ierburi, apoi tăiați carnea de vită pe lungime în 6-8 felii lungi subțiri folosind un cuțit de sculptură bine ascuțit. Ridicați - le toate împreună pe un cuțit de paletă și așezați-le pe salată într-o movilă îngrijită. Se acoperă cu salata rezervată și se rade peste niște parmezan.
Stropiți sosul rămas peste carnea de vită.