Fasole Neagră Prăjită
Dacă doriți să adăugați mai multe fără gluten și lacto ovo vegetarian rețete în cutia de rețete, fasolea neagră prăjită ar putea fi o rețetă pe care ar trebui să o încercați. Această rețetă servește 6. O porție conține 136 calorii, 7g de proteine, și 3G de grăsime. Pentru 29 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 8% necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore și 10 minute. Dacă aveți la îndemână fasole neagră, tortilla de porumb, pudră de chili chipotle și alte câteva ingrediente, o puteți face. Multor oameni le-a plăcut foarte mult această garnitură. Această rețetă de la Simply Recipes are 2285 de fani. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular improvabil de 0%. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Fasole Neagră Prăjită, Fasole Neagră Prăjită, și Fasole Neagră Prăjită.
Instrucțiuni
Așezați fasolea neagră uscată într-un castron și adăugați suficientă apă pentru a acoperi fasolea cu doi centimetri.
Lăsați să stea peste noapte.
Alternativ, dacă nu aveți timp să înmuiați fasolea peste noapte, așezați fasolea uscată într-un castron mare și turnați apă clocotită peste fasole, acoperind fasolea cu cel puțin un centimetru de apă și lăsați să stea timp de o oră.
Rețineți, dacă fasolea uscată este puțin veche sau dacă aveți motive să credeți că va fi greu de gătit (fasolea depozitată în climă caldă sau umedă poate deveni dură), puteți adăuga puțină sare în apă (1 1/2 lingurițe de sare 2 litri de apă) care în această etapă vor ajuta fasolea să se înmoaie când gătesc mai târziu.
Saut, chimen, ceapa, usturoi:
Încălziți o lingură de ulei de măsline într-o oală mare cu fund gros (oala pe care o veți folosi pentru a găti fasolea) la foc mediu.
Adăugați chimenul. Odată ce chimenul sizzling, adăugați ceapa tocată. Gatiti aproximativ 5 minute, pana devine translucid.
Adăugați usturoiul tocat și gătiți încă un minut.
Adăugați fasolea scursă și apa, fierbeți 2 ore: odată ce fasolea s-a înmuiat, ar fi trebuit să se extindă vizibil.
Scurgeți lichidul de înmuiere.
Adăugați fasolea scursă și 2 litri de apă în ceapă. Aduceți la foc mic. Acoperiți parțial oala și reduceți focul pentru a menține un foc mic. Se fierbe timp de 2 ore.
Adăugați sare și coriandru, gătiți încă 30 de minute: după ce fasolea a fiert timp de 2 ore, adăugați 2 lingurițe de sare (dacă ați sărat apa de înmuiere la Pasul 1, apoi gustați mai întâi și adăugați doar o linguriță sau mai mult de sare dacă credeți că are nevoie de ea).
Adăugați 1/2 cană de coriandru proaspăt tocat.
Lăsați să gătească neacoperit încă o jumătate de oră sau până când fasolea este fragedă.
Încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu.
Adăugați pudra de chipotle, pudra de chili și chimenul.
Odată ce condimentele s-au sfârâit, adăugați ceapa albă tocată și gătiți până devine translucidă.
Adăugați usturoiul și gătiți încă un minut.
Adăugați fasole, apoi amestecați:
Adăugați fasolea neagră gătită (și lichidul din oală) în tigaie. Folosiți un tocător de cartofi pentru a zdrobi fasolea în tigaie.
Lăsați-i să gătească cu 3 până la 4 minute mai mult.
Dacă fasolea este puțin supă pentru gustul tău, lasă-le să gătească mai mult. Dacă este prea gros sau uscat, adăugați mai multă apă. Reglați condimentele după gust.
Garnisiți cu ceapă verde tocată, coriandru proaspăt și brânză Cotija sau queso fresco mărunțită.
Serviți cu chipsuri de tortilla sau tortilla de porumb sau făină (porumb dacă nu aveți gluten). Mare în tacos sau burritos, sau pentru o baie, sau o parte cu friptură.