Dulceata de zmeura neagra certo. eu
Jam de zmeură neagră certo nr fără gluten, prietenos cu fodmap și vegetarian condiment. Această rețetă servește 128 și costă 7 cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 0g de proteine, 0g de grăsime, și un total de 46 calorii. Dacă aveți la îndemână suc de lămâie, fructe, zahăr și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 4 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 6%. Acest scor este foarte rău (dar încă fixabil). Rețete similare sunt Jelly de zmeură neagră certo-negru, Milkshake-uri de plăcintă cu zmeură neagră cu Fudge de zmeură neagră, și Jam de smochine certo nr.
Instrucțiuni
Aduceți conserva cu apă clocotită, pe jumătate plină cu apă, la foc mic. Spălați borcanele și benzile cu șurub în apă fierbinte cu săpun; clătiți cu apă caldă.
Se toarnă apă clocotită peste capacele plate în cratiță de pe foc.
Lăsați să stea în apă fierbinte până când este gata de utilizare.
Scurgeți bine borcanele înainte de umplere.
Zdrobiți bine zmeura neagră, câte un strat pe rând. (Apăsați jumătate de pulpă printr-o sită pentru a îndepărta o parte din semințe, dacă doriți.) Măsurați exact 3-1 / 2 căni de fructe preparate în 6-sau 8-qt. saucepot. Se amestecă sucul de lămâie.
Se amestecă zahărul în fructele preparate în saucepot.
Adăugați unt la reducerea spumei. Aduceți amestecul la fierbere completă (un fierbere care nu încetează să clocotească atunci când este agitat) la foc mare, amestecând constant. Se amestecă pectina. Reveniți la fierberea completă și fierbeți exact 1 min., amestecând constant.
Se ia de pe foc. Îndepărtați orice spumă cu lingură de metal.
Se toarnă imediat în borcane pregătite, umplând până la 1/4 inch de vârfuri. Ștergeți jantele și firele borcanului. Acoperiți cu capace din două piese. Înșurubați bine benzile.
Așezați borcanele pe raftul ridicat în conserve. Rack inferior în canner. (Apa trebuie să acopere borcanele cu 1 până la 2 inci.
Adăugați apă clocotită, dacă este necesar.) Acoperiți; aduceți apa la fierbere ușoară. Procesați 10 min.
Scoateți borcanele și așezați-le în poziție verticală pe un prosop pentru a se răci complet. După ce borcanele se răcesc, verificați sigiliile apăsând mijlocul capacelor cu degetul. (Dacă capacele izvorăsc înapoi, capacele nu sunt sigilate și este necesară refrigerarea.)