Dulceata De Piersici Melba
Gemul de piersici Melba este un fără gluten, prietenos cu fodmap și vegetarian condiment. Această rețetă face 7 porții cu 431 calorii, 0g de proteine, și 1g de grăsime fiecare. Pentru $1.51 pe portie, această rețetă acoperă 2% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 148 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână fasole de vanilie, fără zahăr, pectină de fructe pudră, unt și alte câteva ingrediente, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 11%. Acest scor este destul de rău. Încercați Gem De Piersici Cu Rubarbă, Peach Melba, și Peach Melba pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Dacă aveți de gând să păstrați gemul, pregătiți borcane și capace: așezați 7 borcane cu jumătate de halbă pe raft într-o oală mare.
Adăugați suficientă apă pentru a acoperi borcanele și aduceți la fierbere la foc mare. Se fierbe 10 minute, apoi se stinge focul și se lasă borcanele să se odihnească în apa fierbinte. Între timp, puneți benzi și capace într-o cratiță mică și acoperiți cu apă.
Încălziți la foc mediu până când apa fierbe, apoi scoateți tigaia de pe foc și lăsați benzile și capacele să se odihnească în apă fierbinte până când sunt gata de utilizare.
Curățați, gropiți și tăiați piersicile.
Transferați-le într-un blender sau robot de bucătărie și pulsați doar până când sunt tocate grosier. Măsurați 4 căni de piersici tocate într-o oală mare, cu fundul greu.
Puneți zmeura în robotul de bucătărie sau în blender și pulsați până se toacă grosier. Măsurați 1 cană de zmeură zdrobită și adăugați-o în oală cu piersicile. Se amestecă sucul de lămâie și fasolea de vanilie.
Combinați 1/4 cană de zahăr cu pectina într-un castron mic. Măsurați restul de 3 1/4 căni de zahăr într-un castron mediu și dați deoparte.
Se amestecă amestecul de zahăr-pectină în piersici, se adaugă untul și se aduce amestecul la fierbere completă la foc mediu-mare, amestecând frecvent. Se amestecă zahărul rămas și se revine la fierbere completă. Se fierbe tare timp de un minut.
Scoateți oala din aragaz și îndepărtați orice spumă de pe suprafața gemului cu o lingură de metal.
Scoateți și aruncați boabele de vanilie.
Puneți gemul fierbinte în borcane sterilizate fierbinți, lăsând spațiu de cap de 1/4 inch. Ștergeți jantele borcanelor, acoperiți cu capace și înșurubați benzile până când abia se strâng.
Așezați borcanele pe raft în oală și acoperiți complet cu apă. Acoperiți oala și aduceți la fierbere la foc mare. Se fierbe timp de 10 minute. Opriți focul, descoperiți oala și lăsați borcanele să se odihnească în apă timp de cinci minute.
Scoateți borcanele din oală și lăsați-le să se odihnească netulburate pe blat timp de șase ore sau peste noapte.