Dulceata De Lavanda De Afine
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de condimente, așa că încercați dulceața de lavandă de afine. Această rețetă fără gluten, prietenoasă cu fodmap și vegetariană servește 80 și costă 15 cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 0g de proteine, 0g de grăsime, și un total de 55 calorii. Mergeți la magazin și ridicați unt, muguri de lavandă, suc de lămâie și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 7%. Acest scor este improvizabil. Încercați pentru gem de rubarbă de lavandă de afine, Limonadă Cu Afine De Lavandă, și Unt De Afine Și Lavandă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Dacă aveți de gând să păstrați gemul, pregătiți borcane și capace: așezați 8 borcane cu jumătate de halbă pe raft într-o oală mare.
Adăugați suficientă apă pentru a acoperi borcanele și aduceți la fierbere la foc mare. Se fierbe 10 minute, apoi se stinge focul și se lasă borcanele să se odihnească în apa fierbinte. Între timp, puneți benzi și capace într-o cratiță mică și acoperiți cu apă.
Încălziți la foc mediu până când apa fierbe, apoi scoateți tigaia de pe foc și lăsați benzile și capacele să se odihnească în apă fierbinte până când sunt gata de utilizare.
Puneți mugurii de lavandă într-un castron mic și turnați 1/2 cană de apă clocotită peste ei.
Lăsați-i să se absoarbă timp de 10 minute, apoi strecurați "ceaiul" într-un castron și aruncați mugurii.
Lucrând în loturi, dacă este necesar, pulsați afinele în blender până când sunt zdrobite grosier. Ar trebui să aveți aproximativ 6 căni.
Măsurați 4 1/4 căni de zahăr într-un bol. Într-un alt castron, combinați restul de 1/4 cană de zahăr și pectină.
Combinați afinele, coaja și sucul de lămâie și ceaiul de lavandă într-o cratiță mare, grea sau oală. Se amestecă amestecul de zahăr-pectină și untul. Se aduce la fierbere la foc mare, amestecând continuu.
Adăugați zahărul rămas dintr-o dată. Reveniți la fierbere completă. Se fierbe timp de un minut.
Îndepărtați gemul de pe foc și îndepărtați orice spumă de pe suprafață.
Puneți gemul fierbinte în borcane sterilizate fierbinți, lăsând spațiu de cap de 1/4 inch. Ștergeți jantele borcanelor, acoperiți cu capace și înșurubați benzile până când abia se strâng.
Așezați borcanele pe raft în oală și acoperiți complet cu apă. Acoperiți oala și aduceți la fierbere la foc mare. Se fierbe timp de 10 minute. Opriți focul, descoperiți oala și lăsați borcanele să se odihnească în apă timp de cinci minute.
Scoateți borcanele din oală și lăsați-le să se odihnească netulburate pe blat timp de șase ore sau peste noapte.