Dip De Vinete (Baba Ghanouj)
Dip vinete (Baba Ghanouj) ar putea fi doar hor d ' oeuvre pe care îl căutați. Această rețetă fără gluten, primal și whole 30 servește 4 și costă 81 cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 3G de proteine, 15g de grăsime, și un total de 173 calorii. Această rețetă de la Simply Recipes are 3230 de fani. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Super Bowl. Un amestec de vinete globe, pătrunjel, sare și piper cayenne și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 10 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 84%. Acest scor este remarcabil. Încercați Baba Ghanouj (vinete și Tahini pur și simplu), Baba Ghanouj-Dip De Vinete Din Orientul Mijlociu, și Baba Ghanouj pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1metoda cuptorului Preîncălziți cuptorul la 400 F. Puneți vinetele în mai multe locuri cu dinții unei furculițe.
Tăiați vinetele pe jumătate pe lungime și periați ușor părțile tăiate cu ulei de măsline (aproximativ 1 lingură).
Așezați pe o foaie de copt, tăiați partea în jos și prăjiți până când este foarte fragedă, aproximativ 35-40 de minute.
Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească timp de 15 minute.1B metoda de grătar Preîncălziți grătarul. Puneți vinetele în câteva locuri cu o furculiță, apoi frecați vinetele cu 1 lingură de ulei de măsline. Grătiți la foc mare, rotind pe măsură ce fiecare parte se înnegrește.
Puneți vinetele carbonizate într-o pungă de hârtie, închideți punga și lăsați vinetele să se aburească în piele timp de 15-20 de minute.2 Scoateți carnea de vinete într-un castron mare și zdrobiți bine cu o furculiță.
Combinați vinetele, usturoiul tocat, uleiul de măsline rămas (aproximativ 2 linguri), tahini, usturoiul, chimenul, 2 linguri de suc de lămâie, sarea și un vârf de cayenne. Mash bine. Doriți ca amestecul să fie oarecum neted, dar păstrând totuși o parte din textura vinetelor.3 Lăsați baba ghanouj să se răcească la temperatura camerei, apoi condimentați după gust cu suc suplimentar de lămâie, sare și cayenne. Dacă doriți, rotiți puțin ulei de măsline deasupra.
Se presara cu patrunjel proaspat tocat.
Se servește cu pâine pita, biscuiți, pâine prăjită, baghetă feliată, țelină sau felii de castraveți.