Dhal Condimentat (Masala Dhal)

Dhal Condimentat (Masala Dhal)
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnitură, așa că încercați Dhal condimentat (Masala Dhal). Această rețetă servește 6. Pentru 30 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegană are 193 calorii, 9g de proteine, și 9g de grăsime pe porție. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Această rețetă este tipică bucătăriei indiene. Dacă aveți la îndemână turmeric măcinat, masoor dal, suc de lămâie și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 50 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 60%. Acest scor este bun. Încercați Curry Dhal Cu Carne (Gosht Dhal), Dhal, și Tadka Dhal pentru rețete similare.

Instrucțiuni

1
Aduceți linte și 3 căni de apă la fiert cu turmeric într-o cratiță grea de 2 litri, apoi fierbeți ușor, parțial acoperit, amestecând ocazional, până se destramă, aproximativ 20 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
TurmericTurmeric
LinteLinte
ApăApă
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu SosTigaie Cu Sos
2
Când lintea este gătită, încălziți uleiul într-o tigaie mică și grea la foc mediu-mare până când strălucește, apoi gătiți semințe de muștar, semințe de chimen și fulgi de ardei roșu până când semințele de muștar încep să apară și/sau devin gri și semințele de chimen se rumenesc, aproximativ 1 minut. Amestecați amestecul de condimente în linte cu lapte de cocos, coriandru, suc de lămâie și sare și aduceți la foc mic.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Fulgi De Ardei RoșuFulgi De Ardei Roșu
Semințe De MuștarSemințe De Muștar
Lapte De CocosLapte De Cocos
Semințe De ChimenSemințe De Chimen
Suc De LămâieSuc De Lămâie
2 Linguri Plus 1-1/2 Lingurite Ulei De Masline2 Linguri Plus 1-1/2 Lingurite Ulei De Masline
LinteLinte
SareSare
Ulei De GătitUlei De Gătit
Amestec De Condimente Pentru Friptură, Marca Preferată Montreal Steak Seasoning De La McCormickAmestec De Condimente Pentru Friptură, Marca Preferată Montreal Steak Seasoning De La McCormick
Echipamente pe care le vei folosi
TigaieTigaie
1
* Ingredientele indiene pot fi comandate prin poștă de la Kalustyans.com. * lintea, fără ulei de condimente, lapte de cocos, coriandru și suc de lămâie, poate fi făcută cu 1 zi înainte. Reîncălziți și adăugați ingredientele rămase înainte de servire.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Lapte De CocosLapte De Cocos
Suc De LămâieSuc De Lămâie
2 Linguri Plus 1-1/2 Lingurite Ulei De Masline2 Linguri Plus 1-1/2 Lingurite Ulei De Masline
LinteLinte
Ulei De GătitUlei De Gătit

Vin recomandat: Gruener Veltliner, Riesling, Trandafir Spumant

Indian funcționează foarte bine cu Gruener Veltliner, Riesling și Sparkling rossimbrox. Cel mai bun vin pentru mâncarea indiană va depinde de felul de mâncare, desigur, dar aceste murături pot fi servite refrigerate și au o anumită dulceață pentru a completa condimentele și aromele complexe ale unei mari varietăți de feluri de mâncare tradiționale. Nigl Freiheit Gruner Veltliner cu un rating de 4,7 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 18 dolari pe sticlă.
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
# 48 Wine Spectator Top 100 din 2018Nas fermecător, arome de mere galbene, caracter Fructat fin, aciditate ușor vâscoasă, vie și frumos integrată, coboară bine, tonuri minerale picante și picante în finisaj.
DificultateGreu
Gata În50 m.
Porții6
Scor De Sănătate13
Bucătăriiindianasiatic
Tipuri De Feluri De MâncareGarnitură
Revista