Curcan prăjit cu ierburi cu sos
Curcanul prăjit cu ierburi cu sos ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție conține 773 calorii, 106g de proteine, și 35g de grăsime. Această rețetă servește 10 și costă 2,24 USD pe porție. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați ceapă, oregano, cimbru și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Pentru a consuma ceapa, puteți urma acest fel principal cu Bomboane De Porumb Cupcakes ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 4 ore și 10 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 72%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Curcan prăjit cu ierburi cu sos, Curcan prăjit cu ierburi cu sos de arțar, și Piept de curcan prăjit cu ierburi cu sos de tigaie.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 191°.
Așezați un raft într-o tigaie mare de prăjire.
Îndepărtați excesul de piele și grăsime din curcan.
Scoateți și aruncați gâtul și măruntaiele. Clătiți curcanul sub apă rece și uscați-l. Se condimentează în interiorul cavității cu sare și piper.
Așezați ceapa și lămâia în interiorul cavității. Legați picioarele împreună și puneți aripile sub.
Topiți untul cu ulei într-o tigaie mică la foc mediu. Se amestecă cimbru, oregano și tarhon.
Așezați curcanul pe raft în tigaie.
Periați cu amestec de plante. Folosiți-vă mâinile pentru a răspândi și freca amestecul în și sub piele.
Se toarnă 1 cană de apă în fundul cratiței. Reduceți temperatura cuptorului la 163°; friptură de curcan până când un termometru de carne introdus în cea mai groasă parte a coapsei citește170, aproximativ 4 ore. Ungeți la fiecare 20 până la 30 de minute cu sucuri din partea de jos a tigaiei.
Scoateți curcanul din cuptor, așezați-l pe o tăietură și acoperiți-l ușor cu folie; lăsați să se odihnească timp de 20 până la 30 de minute.
Turnați sucurile de tigaie într-un separator de sos sau castron. Grăsime degresată care se ridică la vârf, rezervând separat 1/4 cană de grăsime și sucuri de tigaie degresate.
Turnați grăsimea rezervată în tigaia de prăjire, puneți tigaia pe aragaz peste două arzătoare și transformați căldura la mediu-mare.
Presărați făina peste grăsime și gătiți, amestecând, timp de 2 minute.
Amestecul va fi uscat și aglomerat.
Se toarnă bulion și se amestecă pentru a se amesteca. Tulpina.
Turnați sucurile de tigaie în sos. Se aduce la fierbere și se bate puternic până se îngroașă și se omogenizează. Condimentează cu sare și piper
Sculptați curcanul și serviți sosul pe o parte.