Curcan Afumat Hawaian-Portughez
Nevoie de o hor d ' oeuvre fără gluten și fără lactate? Curcanul afumat hawaian-portughez ar putea fi o rețetă grozavă de încercat. Această rețetă servește 18 și costă 2,02 USD pe porție. O porție conține 656 calorii, 77g de proteine, și 27G de grăsime. Un amestec de usturoi, zahăr turbinado, chipsuri de hickory și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Cu o lingură scor de 67%, acest fel de mâncare este solid. Încercați Păstrăv portughez gătit în paltoane de șuncă afumată, Burgeri Din Turcia Hawaiană, și Turcia Hawaiană Se Topește pentru rețete similare.
Instrucțiuni
În ziua 1 (cu 2 zile înainte de Ziua Recunoștinței), îndepărtați măruntaiele din curcan și clătiți curcanul în interior și în exterior. Puneți curcanul, cu pieptul în jos, într-o tigaie mare de prăjire de unică folosință, așezată pe o foaie de copt fără margini.
Adăugați mănuși în tigaie (aruncați gâtul). În cavitatea de curcan, se presara ghimbir tocat grosier și usturoi. Într-un castron, amestecați usturoiul tocat, ghimbirul tocat, sosul de soia, oțetul și zahărul brun; se toarnă peste curcan. Acoperiți curcanul cu folie de plastic și marinați 2 zile, ungând de 3 până la 5 ori pe zi.
În ziua 3 (Ziua Recunoștinței), scoateți măruntaiele și 1 cană de marinată din tigaie și puneți-le deoparte pentru pansamentul portughez pentru cârnați. Cu aproximativ 4 ore înainte de servire, scoateți curcanul din frigider.
Lăsați să stea 30 de minute în tigaie; între timp, înmuiați chipsurile de hickory în apă 30 de minute.
Scoateți curcanul din tigaie și turnați marinada într-un castron; adăugați bulion de pui și dați deoparte. Întoarceți curcanul în tigaie, pieptul în sus și adăugați ceapă (puneți 2 sau 3 sferturi în interiorul curcanului). Truss Turcia, care leagă copane împreună strâns cu sfoară de bucătărie; truss wingtips împreună în același mod. Acoperiți vârfurile aripilor și betisoarele cu "capace" din folie rezistentă, modelându-le perfect pentru a preveni arderea. Acoperiți întreaga tigaie cu un strat dublu de folie, extinzând folia dincolo de curcan ca o umbrelă.
Pregătiți un grătar cu cărbune sau gaz, suficient de mare pentru a ține curcanul, pentru gătit indirect: pe grătarul cu cărbune, aprindeți aproximativ 60 de brichete cu cărbune. Când cărbunii sunt observați cu cenușă (aproximativ 20 de minute), movilă în mod egal pe părțile opuse ale grătarului de foc. La fiecare movilă, adăugați 5 Brichete neluminate și 1/2 cană așchii de lemn înmuiate scurse acum și la fiecare 30 de minute în timpul fumatului. Dacă utilizați grătar cu gaz (cu cel puțin 11 in. între arzătoarele cu căldură indirectă), puneți 1/2 cană așchii de lemn înmuiate scurse într-o tigaie de picurare direct pe foc într-un colț din față și adăugați 1/2 cană așchii prin grătar la fiecare 30 de minute în timpul fumatului. Întoarceți căldura la mare și reglați gazul pentru gătit indirect. Închideți capacul și preîncălziți grătarul 10 minute.
Glisați cu grijă tigaia cu curcan din foaia de copt pe centrul grătarului.
Se toarnă marinada și bulionul. Închideți capacul grătarului. (Dacă grătarul dvs. are o buză pe el, așezați tigaia într-un unghi pe grătar, apoi glisați cu grijă tigaia pe grătar.) Fum curcan, ungere la fiecare 1/2 oră, până când un termometru instant-citit introdus direct în jos prin cea mai groasă parte a sânului până la os înregistrează 150, aproximativ 2 1/2 ore (începeți verificarea după 2 ore). Puneți marinada din tigaie într-un castron rezistent la căldură și rezervați-o pentru sosul de curcan hawaian-portughez și sosul de cârnați portughezi.
Glisați foaia de copt sub tigaia de curcan, ușurați tigaia de copt pe foaie și ridicați tigaia cu curcanul de pe grătar.
Lăsați curcanul să se odihnească, acoperit cu folie, cel puțin 20 de minute (temperatura internă va crește la 16