Curcanul afumat ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție conține 1988 calorii, 292g de proteine, și 49G de grăsime. Această rețetă servește 8 și costă 38,16 USD pe porție. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 11 ore. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de frunze de dafin, unt, bulion de pui și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 66%. Acest scor este solid. Încercați Curcan Întreg Afumat, Curcan Întreg Afumat, și Curcan Afumat pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Pentru saramură: cu o seară înainte de gătit, combinați sare, zahăr brun, boabe de piper, ienibahar și apă într-un recipient de 4 galoane; pus deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Zahăr Brun
Boabe De Piper
Ienibahar
Saramură
Apă
Sare
2
Îndepărtați măruntaiele și gâtul din cavitatea curcanului. Rezervați și refrigerați gâtul; aruncați măruntaiele.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Toată Turcia
3
Îndepărtați orice sârmă sau plastic care ține picioarele împreună. Clătiți curcanul în interior și în exterior cu apă rece. Ținând picioarele, scufundați încet curcanul în soluția de apă sărată. Acoperiți și refrigerați timp de 8 până la 10 ore.A doua zi, scoateți curcanul din saramură, clătiți cu apă rece și uscați-l cu prosoape de hârtie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Toată Turcia
Saramură
Apă
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Prosoape De Hârtie
1
Scoateți grătarul de gătit și lăsați-l deoparte. Umpleți un starter de coș la trei sferturi din drum cu cărbune; turnați cărbunele aprins pe o parte a grătarului de cărbune. Folosind clești, stivuiți cărbunele într-o ușoară pantă pe partea laterală a bolului grătarului.
Echipamente pe care le vei folosi
Fulgi De Legume
Clește
Bol
2
Scoateți 1 cană de așchii de lemn din apă, scuturând orice exces de apă și așezați așchii în mijlocul cărbunelui aprins. Umpleți din nou Coșul de fum la jumătate cu cărbune.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cartofi Prăjiți
Apă
3
Așezați coșul de fum pe grătarul de cărbune lângă cărbunii neluminați. Răsuciți două sau trei foi de ziar, formați hârtia răsucită în inele și așezați-le sub și în interiorul coșului de fum. Aprindeți ziarul prin găurile din partea de jos a coșului de fum. După aproximativ 5 minute, cărbunele ar trebui să fie roșu și flăcările ar fi trebuit să apară spre vârful coșului de fum.Turnați cu grijă cărbunele aprins pe grămada de cărbune aprins de pe grătar. Folosiți clești pentru a stivui cărbunii aprinși pe grămadă. Completați cărbunele aprins cu o altă ceașcă de așchii de lemn scurse și umede. Puneți coșul gol deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cartofi Prăjiți
Echipamente pe care le vei folosi
Clește
4
Așezați tigăi de aluminiu de 2 (8 inci pătrate) lângă cărbunele fierbinte (acestea sunt tigăile de picurare).Puneți grătarul de gătit înapoi pe grătar. Umpleți tigaia cu pâine (tigaia cu aburi) la trei sferturi din drum cu apă (această apă este necesară pe tot parcursul gătitului pentru a menține temperatura grătarului scăzută) și puneți-o direct peste cărbunele care arde. Setați un termometru pentru cuptor pe grătarul de gătit lângă marginea grătarului și vizavi de cărbune. Acoperiți grătarul, asigurându-vă că orificiile inferioare și superioare sunt deschise și că fumul iese din orificii. (Dacă nu iese fum, verificați focul pentru a vă asigura că este aprins. Dacă nu este, aprindeți-l din nou, folosind clești pentru a transfera cărbunele cald de pe grătar înapoi în demarorul coșului de fum.)
Ingrediente de care veți avea nevoie
Apă
Echipamente pe care le vei folosi
Termometru De Bucătărie
Pâine Pan
Fulgi De Legume
Clește
Cuptor
1
Încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu-mare până la sclipire.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
2
Adăugați ceapa, mărul și gâtul de curcan rezervat. Se condimentează cu sare și piper. Gatiti, amestecand ocazional, pana cand gatul se rumeneste pe ambele parti si ceapa este translucida, aproximativ 6 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sare și Piper
Gâturi De Curcan
Ceapă
Măr
3
Adăugați bourbonul, răzuind fundul tigaiei cu o lingură de lemn pentru a elibera bucățile rumenite și fierbeți până când alcoolul este aproape evaporat.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Alcool
Whisky Bourbon (recomandat: Maker's Mark)
Echipamente pe care le vei folosi
Lingura De Lemn
Tigaie
4
Adăugați cidrul de mere sau sucul și frunza de dafin, continuând să răzuiți orice bucăți rumenite și fierbeți până se reduce la jumătate. Creșteți căldura la mare, adăugați bulionul și aduceți la fierbere.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cidru De Mere
Frunze De Dafin
Bulion
Suc
5
Scoateți și aruncați gâtul. Se strecoară sosul printr-o strecurătoare cu plasă fină așezată peste un castron mediu rezistent la căldură; pus deoparte.Topiți untul într-o cratiță medie la foc mediu.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Unt
Sos
Echipamente pe care le vei folosi
Sita
Tigaie Cu Sos
Bol
6
Adăugați făina, amestecând constant până când are culoarea untului de arahide, aproximativ 5 minute. Se toarnă încet sosul strecurat, amestecând constant până se omogenizează. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mediu scăzut și se fierbe, amestecând des, încă 2 minute. Condimentați după cum este necesar cu sare și pepper.To serviți: sculptați curcanul și serviți cu sosul.