Creveți Lemongrass peste Vermicelli de orez și legume (Bun Tom Nuong Xa)
Această rețetă fără lactate și pescatariană servește 8 și costă $3.5 pe portie. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 23g de proteine, 15g de grăsime, și un total de 439 calorii. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Un amestec de mentă, arahide prăjite uscate, sos de pește thailandez și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 54%. Acest scor este solid. Încercați Lemongrass-carne de porc la grătar cu salată de orez-Vermicelli, Pui la grătar vietnamez cu tăiței Vermicelli (Bun Ga nuong), și Char gât de porc la grătar cu fidea Vermicelli: Bun Thit Nuong pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Pentru a pregăti creveți, combinați primele 6 ingrediente într-o pungă mare de plastic cu fermoar; sigiliu. Marinați la frigider 1 oră, întorcându-vă ocazional.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Creveți
Echipamente pe care le vei folosi
Pungi Ziploc
2
Scoateți creveții din pungă; aruncați marinada.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Marinada
Creveți
3
Pentru a pregăti sosul, combinați sucul de lămâie și următoarele 5 ingrediente (prin ardei iute), amestecând cu un tel până se dizolvă zahărul. Pune deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Suc De Lămâie
Ardei Iute
Sos
Zahăr
Echipamente pe care le vei folosi
Bateti
4
Pentru a prepara ulei de șalotă, încălziți 1/4 cană de ulei într-o cratiță mică la foc mediu.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă Eșalotă
Ulei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
5
Adăugați șalotă; gatiti 5 minute sau pana se rumenesc. Se strecoară amestecul de șalotă printr-o sită peste un bol. Ulei de rezervă. Puneți deoparte șalotele prăjite.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă Eșalotă
Ulei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Sita
Bol
6
Pentru a pregăti ingredientele rămase, așezați vermicelli de orez într-un castron mare; se acoperă cu apă clocotită.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Vermicelli De Orez
Apă
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
7
Lăsați să stea 20 de minute.
8
Scurgere.
9
Combinați tăiței, ulei de șalotă, 1 3/4 căni de salată, 1 cană de varză, 1 cană de morcov și 3/4 cană de castraveți, aruncând bine.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Castravete
Salată Verde
Paste
Ceapă Eșalotă
Varză
Morcov
Ulei De Gătit
10
Pentru a găti creveți, pregătiți grătarul la foc mediu-mare.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Creveți
Echipamente pe care le vei folosi
Fulgi De Legume
11
Așezați creveții pe grătar acoperit cu spray de gătit; grătiți 2 1/2 minute pe fiecare parte sau până când ați terminat.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Spray De Gătit
Creveți
Echipamente pe care le vei folosi
Fulgi De Legume
12
Așezați 3/4 cană de amestec de tăiței în fiecare din cele 8 boluri; acoperiți fiecare porție cu 4 creveți, aproximativ 3 linguri de sos și aproximativ 1 lingură de șalotă prăjită.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă Eșalotă
Paste
Creveți
Sos
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
13
Se servește cu salată rămasă, muguri de fasole, morcov, castraveți, mentă și alune.