Creveți de cocos și sos de caise la cuptor
Sosul de creveți și caise la cuptor cu nucă de cocos este un fel principal fără lactate și pescatarian . O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 28 g de proteine , 15 g de grăsimi și un total de 401 de calorii . Această rețetă servește 6 și costă 3,12 USD per porție. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Vă este adus de Taste of Home. Un amestec de conserve de caise, sos iute, pesmet panko și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 35 de minute . Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 41% . Acest scor este solid. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au plăcut și Creveți de cocos la cuptor cu sos de ananas , Creveți de cocos la cuptor cu sos de prune și usturoi șiCreveți de cocos la cuptor cu sos cremos de chili dulce .
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 425°.
Așezați un grătar pe fiecare dintre cele două foi de copt; rafturi cu spray de gătit. Curățați și devineți creveții, lăsând coada.
Într-un castron puțin adânc, aruncați nuca de cocos cu pesmet; îndepărtați jumătate din amestec și rezervați. Într-un alt vas puțin adânc, bate albușurile, sosul iute, sare și piper.
Puneți făina într-un al treilea castron puțin adânc.
Scufundați creveții în făină pentru a se acoperi ușor; scuturați excesul. Scufundați în amestecul de albușuri de ou, apoi în amestecul de nucă de cocos, bătând pentru a ajuta stratul să adere. Reîmprospătați amestecul de nucă de cocos într-un castron cu amestecul rezervat, după cum este necesar.
Puneți creveții pe rafturile de tigăi pregătite.
Coaceți 5-6 minute pe fiecare parte sau până când nuca de cocos se rumenește ușor și creveții devin roz.
Între timp, combinați ingredientele pentru sos într-o cratiță mică; gătiți și amestecați la foc mediu-mic până când conservele se topesc.
Vin recomandat: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Creveții pot fi combinați cu Sauvignon Blanc, Riesling și Pinot Grigio. Aceste vinuri albe crocante funcționează bine cu creveții pregătiți într-o varietate de moduri, fie că sunt la grătar, fie că sunt prăjiți sau în sos de usturoi. Sauvignon Blanc Pedroncelli East Side Vineyard, cu o evaluare de 4,5 din 5 stele, pare o potrivire bună. Costă aproximativ 14 dolari pe sticlă.
![Pedroncelli East Side Vineyard Sauvignon Blanc]()
Pedroncelli East Side Vineyard Sauvignon Blanc
Aromatic cu un buchet de fructe de pasiune, piersici și note ierboase. Aromele proaspete sunt stratificate cu iarbă de lămâie, măr verde și miere. Acest Sauvignon Blanc este acrișor-dulce și destul de răcoritor, cu o aciditate bine integrată.