Cotletele gustoase de ton ale lui Swapna
Cotletele gustoase de ton ale lui Swapna sunt un fără gluten și vegan rețetă cu 1 porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 3G de proteine, 1g de grăsime, și un total de 117 calorii. Pentru $1.54 pe portie, această rețetă acoperă 18% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână microunde, ardei iute 4, ceapă și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Această rețetă este plăcută de 5 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 21 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 93%. Acest scor este remarcabil. Rețete similare sunt Ton gustos BLT, Burgeri Gustoși De Ton, și Tonul Gustos Se Topește.
Instrucțiuni
Dacă sunteți total paranoic, puteți, de asemenea, să ungeți puțin ulei pe ambele părți, să le așezați pe o foaie de copt și să coaceți până când sunt crocante. Nu am încercat acest tho au auzit că funcționează.Cotletele gustoase de ton ale lui Swapna
Rețetă: modificată doar foarte ușor de la Swapna din bucătăria Swapna de la intrarea ei în bucătăria Kerala #1
Ingrediente: (pentru a face aproximativ 20 de cotlete)pentru umplutură
Ton 2 conserve scurse - alegeți-le pe cele în apă sau cu conținut scăzut de sodiu. Dacă sunt deja sărate, atunci nu mai adăugați sare
Cartofi 2 medii, fie fierți până la moale, fie tăiați în cuburi și la microunde timp de 5 minute amestecând și apoi la microunde încă 5 minute până când sunt moi și bine fierți
Ceapa 2 medie, tocata fin
Ghimbir 2 lingurițe, tocat fin (am folosit 1 linguriță pastă de ghimbir)usturoi 1 linguriță, tocat fin( am folosit 1 linguriță pastă de usturoi)ardei iute verde 4, tocat fin (puteți reduce la rețetele originale 2, pe aici ne place foarte picant)pulbere roșie rece 1/2 linguriță (reglați după gustul dvs. - am folosit 1 linguriță)pulbere de Turmeric 1/4 linguriță
Pulbere de piper 1 linguriță
Garam Masala pulbere 1 linguriță
Sare după gust-omiteți dacă tonul dvs. este deja sărat
De asemenea, puteți adăuga câteva firimituri de pâine în umplutură-uneori fac asta cu firimituri de pâine rămase
Încălziți 2 lingurițe de ulei într-o tigaie și sotati ceapa tocată, ghimbirul, usturoiul, ardeii iute verzi și frunzele de curry până când ceapa se rumenesc.
Adăugați pulberile masala, cu excepția garam masala și saut timp de un minut sau două.
Adăugați tonul și sautul, amestecând bine cu o lingură, până când tonul devine maro deschis și s-a rupt în bucăți fulgi.
Adăugați garam masala și amestecați bine. Opriți focul și păstrați-l deoparte pentru a se răci aproximativ 10 minute(puteți face acest lucru și cu o zi înainte și păstrați-l la frigider pentru a forma cotletele a doua zi )între timp fierbeți un piure cartofii sau gătiți-i la cuptorul cu microunde. Le-am tăiat cubulețe, le-am presărat puțină sare și le-am pus la microunde timp de aproximativ 5 minute. Apoi le amestec în castron și cuptor cu microunde timp de 3-5 minute până când furculița se înmoaie.Odată ce amestecul de pește este rece la atingere, adăugați piureul fiert, aproximativ 1/2 cană de pesmet, dacă doriți, și amestecați bine cu mâna.Formați amestecul în forma care vă place. (Îmi plac formele inimii lui Swapna. Am făcut runde deși ovalele sunt cele mai eficiente, ocupând mai puțin spațiu în tigaie și, de asemenea, într-o cutie de depozitat.) Bateți ușor oul cu o furculiță adăugând 1 lingură de apă.Înmuiați cotletele în ou bătut și apoi rulați-le în pesmet până când sunt acoperite pe toate părțile, dar nu peste acoperite. De asemenea, le puteți înmuia în lapte și apoi le puteți acoperi în pesmet.Le puteți îngheța în această etapă pentru a le prăji mai târziu.
Așezați-le stivuite într-o cutie cu o foaie de folie sau o bucată de plastic între straturi pentru a vă asigura că nu se lipesc de fiecare other.To se prăjește, se toarnă ulei într-o tigaie mică de sos, astfel încât să existe cel puțin un centimetru.Am folosit o cratiță foarte mică-odată ce am folosit pentru tadkași le-am prăjit pe rând, adăugând mai mult ulei după cum este necesar, astfel încât să folosesc mai puțin ulei.Când uleiul începe să buleze cu grijă, prăjiți cotletele până se rumenesc, răsturnați și prăjiți cealaltă parte.Asigurați-vă că aruncați cotletele numai în ulei fierbinte cu bule. Dacă uleiul nu este suficient de fierbinte, cotletele vor absorbi pur și simplu excesul de ulei și vor deveni umede.Dacă încercați să le gătiți pe o tigaie cu foarte puțin ulei, puteți constata că, în timp ce partea inferioară a cotletului se rumeneste, părțile laterale (marginile) vor fi nefierte și cotletele se pot crăpa în lateral. În acest caz, încercați să le răsturnați pe părțile laterale ( vezi și forma ovală ajută aici!) și gătiți și părțile laterale.Odată rumenite pe toate părțile, așezați-le pe un prosop de bucătărie sau șervețel pentru a absorbi excesul de ulei.
Îndepărtați firimiturile care cad în ulei periodic, deoarece acestea ar putea arde și deveni negre și sunt cancerigene cunoscute.De asemenea, puteți unge cotletele cu ulei, le puteți pune pe un vas sau o foaie de copt și le puteți coace la cuptor până se rumenesc
Fac bineapetizatoare sau pot fi servite cu orez. Mama mea, de asemenea, folosit pentru a face sandwich-uri cu o cotlet, o felie de ceapa si rosii si un frotiu de mayo de casă.Aceste cotlete sunt pe drum, încă o dată la Kerala Kitchen pentru ediția din această lună găzduită de RIA din colecția Ria :)