Cotlete de miel prăjite cu șoală, roșii și jus de măsline
Cotlete de miel prăjite cu eșalotă, roșii și jus de măsline ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete pentru felul principal. Această rețetă servește 4. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 87 g de proteine, 47 g de grăsimi și un total de 899 de calorii. Pentru 7,03 USD per porție, această rețetă acoperă 46% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 bucătari și bucătari. Mergeți la magazin și luați ulei de măsline, supă de pui, pătrunjel și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 25 de minute. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten. Vă este adus de Foodnetwork. Cu un scor de lingură de 71%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare includ cotlete de miel cu mentă cu eșalotă caramelizată, carla de miel cu jus de roșii prăjite și pulpă de miel prăjită cu ierburi cu legume și jus.
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Tocați usturoiul și pasați cu sare. Într-un castron mic amestecați pasta de usturoi, rozmarinul, piperul și 2 linguri de ulei. Se usucă cotletele de miel. Rezervați 1 lingură de rozmarin pentru sos și frecați restul uniform pe cotlete. Cotletele de miel pot fi preparate până în acest moment cu 1 zi înainte și răcite, acoperite. Răciți rozmarinul rezervat, acoperit.
Preîncălziți cuptorul la 425 de grade F.
Sferturi de şalotă şi roşii pe lungime şi într-un castron se amestecă cu 2 linguri de ulei, cimbru, usturoi tocat, zahăr, sare şi piper, după gust. Aranjați roșiile, tăiate în sus, într-un strat într-o tavă de copt puțin adâncă cu eșalotă și coaceți la cuptor timp de 30 de minute. Înjumătățiți și sâmburele măsline. În timp ce legumele se prăjesc, într-o tigaie de 12 inchi rezistentă la cuptor, încălziți lingurița rămasă de ulei la foc moderat până se încinge, dar nu se afumă, și prăjiți cotletele până se rumenesc, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Reduceți temperatura la 375 de grade F. Puneți cotletele în treimea superioară a cuptorului. Legumele se prăjesc până se înmoaie și se caramelizează, aproximativ 20 de minute. Prăjiți cotletele 10 până la 15 minute pentru rari medii.
Puneți cotletele pe platou și lăsați să se odihnească într-un loc cald.
Adăugați vin în tigaie cu rozmarinul rezervat și fierbeți, răzuind bucățile maro, 1 minut. Se fierbe amestecul până când se reduce la aproximativ 1/4 cană.
Adăugați bulion și fierbeți amestecul până când se reduce la aproximativ 3/4 de cană, aproximativ 5 minute.
Când cotletele sunt gătite, turnați sucurile de carne din vasul de servire în tigaie și aduceți sucul la fiert.
Tăiați untul în bucăți și adăugați-l și măslinele la jus. Se rotește tigaia pentru a încorpora untul și se fierbe până când sucul se îngroașă ușor. Se condimentează cu sare și piper și se amestecă cu pătrunjel. Aranjați cotletele pe vasul de servire cu roșii și eșalotă. Se pune sos peste toate porțiile.