Compot de granita de portocale și afine
Compotul de Granita de portocale și afine ar putea fi doar sosul pe care îl căutați. Această rețetă servește 12 și costă 14 cenți pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegană are 96 calorii, 0g de proteine, și 0g de grăsime pe porție. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Dacă aveți zahăr, apă, suc de portocale și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 24 minute. Este adus la tine de retetele mele. În general, această rețetă câștigă o nu atât de super scor spoonacular de 18%. Rețete similare includ Granita de afine cu frisca de portocale, Compot De Afine-Portocale, și Compot De Portocale-Afine.
Instrucțiuni
Turnați sucul de portocale printr-o strecurătoare cu plasă de sârmă într-un castron; aruncați pulpa. Pune sucul deoparte.
Combinați 1/2 cană de zahăr și 2 căni de apă într-o cratiță mică; se aduce la fierbere la foc mediu, amestecând până se dizolvă zahărul.
Se ia de pe foc și se amestecă în suc de portocale strecurat.
Se toarnă amestecul într-o tigaie pătrată de 9 inci; lasa sa se raceasca complet. Acoperiți și congelați cel puțin 8 ore sau până când sunt ferme.
Combinați 1/2 cană rămasă plus 2 linguri de zahăr și 2 căni de apă într-o cratiță mică; se aduce la fierbere la foc mediu, amestecând până se dizolvă zahărul.
Se ia de pe foc și se amestecă cocktailul cu suc de afine și sucul de lămâie.
Se toarnă amestecul într-o tigaie pătrată de 9 inci; lasa sa se raceasca complet. Acoperiți și congelați cel puțin 8 ore sau până când sunt ferme.
Tăiați amestecul de portocale înghețat în cuburi de 1 inch și puneți-l în recipientul unui robot de bucătărie. Puls, 1 secundă la un moment dat, până când amestecul este pufos. Repetați procedura cu amestec de afine. Pentru a servi, lingură 1/4 cană granita portocalie într-un pahar parfait (6 uncii); lingură 1/4 cană granita de afine peste granita portocalie.
Garnisiți cu crenguțe de mentă, dacă doriți.