Clătită Suflantă

Clătită Suflantă

Instrucțiuni

1
Înmuiați stafidele în apă fierbinte pentru a le acoperi într-un castron.
Ingrediente de care veți avea nevoie
UntUnt
Echipamente pe care le vei folosi
TigaieTigaie
CuptorCuptor
2
Bateți gălbenușurile, laptele, vanilia, făina și sarea într-un castron mare până se combină bine.
Ingrediente de care veți avea nevoie
StafideStafide
ApăApă
Echipamente pe care le vei folosi
BolBol
3
Bateți albușurile într-un alt bol cu un mixer electric la viteză mare până când țin doar vârfuri moi.
Ingrediente de care veți avea nevoie
VanilieVanilie
Făină Pentru Toate ScopurileFăină Pentru Toate Scopurile
Gălbenuș De OuGălbenuș De Ou
LapteLapte
SareSare
Echipamente pe care le vei folosi
BatetiBateti
BolBol
4
Adăugați zahăr granulat, puțin câte puțin, bătând și bateți până când albii țin doar vârfuri tari. Îndoiți albii în amestecul de gălbenușuri ușor, dar bine.
Echipamente pe care le vei folosi
Mixer De MânăMixer De Mână
BolBol
5
Scurgeți stafidele și pliați jumătate din stafidele scurse în aluat.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Zahăr GranulatZahăr Granulat
Gălbenuș De OuGălbenuș De Ou
6
Se toarnă aluatul în tigaie și se presară cu stafidele rămase, apoi se coace până când este ferm și auriu, 20 până la 25 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
StafideStafide
7
Glisați clătita din tigaie pe o tăietură și tăiați cu un cuțit zimțat în bucăți de 1 1/2 inch. Se răcește mânerul tigaiei sub apă curentă rece, apoi se încălzește jumătate din untul rămas în tigaie la foc moderat până când este fierbinte, dar nu fumează. Saut jumatatea de bucati de pancake, intorcandu-se usor, pana se rumeneste usor si crocant, apoi se transfera intr-un platou si se pudreaza cu zaharul cofetarilor. Saut bucati de pancake ramase in restul de unt in acelasi fel si praf cu zaharul cofetarilor.
Ingrediente de care veți avea nevoie
StafideStafide
Echipamente pe care le vei folosi
CuptorCuptor
TigaieTigaie
8
Slide pancake from skillet onto a cutting board and cut with a serrated knife into 1 1/2-inch pieces. Cool handle of skillet under cold running water, then heat half of remaining butter in skillet over moderately high heat until hot but not smoking. Sauté half of pancake pieces, turning gently, until lightly browned and crisp, then transfer to a platter and dust with confectioners sugar. Sauté remaining pancake pieces in remaining butter in same manner and dust with confectioners sugar.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Zahăr PudrăZahăr Pudră
UntUnt
ApăApă
Echipamente pe care le vei folosi
Cuțit ZimțatCuțit Zimțat
Placă De TăierePlacă De Tăiere
TigaieTigaie
DificultateGreu
Gata În45 m.
Porții4
Scor De Sănătate6
Revista