Clătite cu banane și sos de alune-ciocolată
Reteta Crepes cu banane și sos de alune-ciocolată ar putea satisface pofta mediteraneană în jurul valorii de 45 minute. Această masă de dimineață are 469 calorii, 13g de proteine, și 9g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 4 și costă 83 de cenți pe porție. Un amestec de făină, lapte, zahăr și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Această rețetă din rețetele mele are 1 fani. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular bun de 50%. Rețete similare sunt Clătite Cu Banane Sotate Și Ciocolată, Smoothie cu alune de ciocolată cu banane, și Frigarui de clătite fără Gluten cu făină de alune, banane și ciocolată pentru #Brunchweek.
Instrucțiuni
Pentru a pregăti clătite, lingurați ușor făina într-o cană de măsurare uscată; nivelați cu un cuțit.
Așezați făina, zahărul și sarea într-un castron mediu; se amestecă cu un tel.
Combinați 1 1/2 căni de lapte și ouă, amestecând cu un bici.
Adăugați amestecul de lapte în amestecul de făină, amestecând cu un tel doar până se omogenizează. Acoperiți aluatul; se răcește timp de 15 minute.
Încălziți o tigaie antiaderentă de 10 inci acoperită cu spray de gătit la foc mediu-mare.
Scoateți tigaia de pe foc.
Se toarnă un aluat de 1/4 cană în tigaie; înclinați rapid tigaia în toate direcțiile, astfel încât aluatul acoperă tigaia cu o peliculă subțire. Gatiti aproximativ 1 minut.
Ridicați cu atenție marginea crepului cu o spatulă. Crepul este gata să se întoarcă atunci când poate fi scuturat din tigaie și partea inferioară este ușor rumenită. Întoarceți crepa; gatiti 30 de secunde.
Puneți crepa pe un prosop; păstrați cald. Repetați procedura până când se folosește tot aluatul. Stivați crepele între straturi unice de hârtie de ceară sau prosoape de hârtie pentru a preveni lipirea.
Pentru a pregăti sosul, combinați untul de alune-ciocolată, 2 linguri de lapte și vanilie într-o cratiță mică la foc mediu, amestecând cu un tel până se omogenizează. Păstrați cald.
Curățați bananele și tăiați-le pe jumătate pe lungime; tăiați fiecare jumătate transversal în 2 bucăți.
Încălziți o tigaie mare antiaderentă acoperită cu spray de gătit la foc mediu-mare. Aranjați 4 bucăți de banane într-un singur strat în tigaie. Gatiti 1 minut sau pana se rumeneste usor. Întoarceți bucățile; gatiti 1 minut.
Scoateți bucățile de banane din tigaie; păstrați cald. Repetați procedura cu bucățile de banane rămase.
Așezați 1 bucată de banană în centrul fiecărei crepe; pliați părțile laterale și capetele și așezați, cu cusătura în jos, pe o suprafață curată. Repetați procedura cu bucățile de banane rămase și clătite.
Puneți aproximativ 1 lingură de sos pe fiecare din cele 4 farfurii, întinzându-se pentru a acoperi centrul plăcilor. Aranjați 2 clătite pe fiecare farfurie; presărați cu zahăr pudră, dacă doriți.