Clatite De Hrisca
Clatite de hrisca este un mic dejun care servește 2. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 21g de proteine, 37g de grăsime, și un total de 776 calorii. Pentru $1.42 pe portie, această rețetă acoperă 22% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1313 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați zară, făină de hrișcă, făină și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 minute. Vă este adus prin simple rețete. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și lacto ovo vegetarian dieta. Cu o lingură scor de 0%, acest fel de mâncare este foarte rău (dar încă fixabil). Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Clatite De Hrisca, Clatite De Hrisca, și Clătite De Hrișcă Cu Dovlecei.
Instrucțiuni
Încălziți o tavă bine condimentată, o tigaie din fontă sau o tigaie fără băț la foc mediu. Tigaia sau grătarul trebuie să fie gata pentru aluat imediat ce este amestecat.
Bateți împreună ingredientele uscate—făinurile, zahărul, sarea, bicarbonatul de sodiu-într-un castron mare.
Turnați untul topit peste ingredientele uscate și începeți să amestecați.
Bateți oul cu o furculiță și amestecați-l în jumătate din zară.
Adăugați amestecul de zară / ou la ingredientele uscate, apoi adăugați încet restul de zară, după cum este necesar, pentru a ajunge la consistența potrivită pentru aluatul dvs. (este posibil să nu aveți nevoie de tot Zara, în funcție de tipul de zară pe care îl utilizați și de marca de făină).
Se amestecă numai până când totul este combinat. Nu amestecați prea mult! Câteva bucăți sunt bine.
Aluat de oală pe tigaia fierbinte: puneți o cantitate mică (o jumătate de linguriță) de ulei vegetal pe tigaie sau grătar și întindeți-l cu un prosop de hârtie pentru a acoperi.
Puneți aluatul pe suprafața fierbinte la dimensiunea dorită, de aproximativ 4-5 inci lățime. (O măsură de 1/4 cană va călca aproximativ o clătită de 4 inci.) Reduceți căldura la mediu-scăzut. Lăsați clătita să gătească 2-3 minute pe această primă parte.
Întoarceți clătitele în cealaltă parte: urmăriți bulele de pe suprafața clătitei. Când bulele de aer încep să se ridice la suprafață în centrul clătitei, răsturnați clătita. Gatiti inca 1-2 minute, sau pana se rumeneste frumos.
clătite terminate calde: păstrați clătitele calde pe un suport din cuptor setat pe "cald" sau stivuiți-le pe o farfurie și acoperiți-le cu un prosop pe măsură ce faceți mai multe.
Întindeți mai mult ulei pe tigaie, după cum este necesar, între loturile de clătite.
Se servește cu unt și sirop de arțar.