Clatite De Baza
Clătitele de bază ar putea fi doar masa de dimineață pe care o căutați. O porție conține 405 calorii, 8g de proteine, și 26g de grăsime. Pentru 52 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 5. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Mergeți la magazin și ridicați praful de copt, zahărul granulat, uleiul vegetal și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 29%. Acest scor nu este atât de mare. Încercați Clatite De Baza, Clătitele Tale De Bază De Weekend, și Clătite De Bază Din Lapte Bătut pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 200 F și aranjați un suport în mijloc.
Introduceți o foaie de copt prevăzută cu o grătar în cuptor.
Bateți împreună făina, praful de copt și sarea într-un castron mediu până se combină uniform; pus deoparte.
Bateți împreună laptele sau Zara, 1/2 cană de ulei sau unt și ouăle, zahărul și vanilia într-un castron mare până când ouăle sunt spumoase și zahărul s-a dizolvat.
Adăugați amestecul de făină în amestecul de lapte și amestecați până când se amestecă și se umezește (aluatul va fi cocoloaș), aproximativ 50 de lovituri. Puneți aluatul deoparte sau acoperiți și păstrați-l la frigider până la 12 ore. (Dacă aluatul a fost refrigerat, amestecați înainte de utilizare.)
Încălziți o tigaie mare din fontă condimentată, o tigaie sau o grătar la foc mediu. Testați pentru a vedea dacă tigaia este suficient de fierbinte stropind câteva picături de apă rece în ea: dacă apa sare și pulverizează, tigaia este gata de utilizare; dacă se evaporă instantaneu, tigaia este prea fierbinte. Odată ce tigaia este gata, folosiți un prosop de hârtie pentru a o freca cu restul de 1 linguriță de ulei sau unt.Puneți aluatul de clătite în tigaie: 1/2 cană pentru clătite mari (6 inci) sau 1/4 cană pentru clătite mai mici (4 inci). Gatiti pana cand bulele acopera complet partea de sus, aproximativ 3 pana la 4 minute. Întoarceți și gătiți cealaltă parte până când fundul se rumeneste, aproximativ 2 minute.
Transferați clătitele pe foaia de copt din cuptor pentru a se încălzi. Repetați cu aluatul rămas.
Serviți imediat cu fructe proaspete, unt și sirop de arțar.