Chutney de ghimbir-Tamarind (Inji Puli) este un fără gluten, prietenos cu fodmap și vegan condiment. Pentru 52 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 1g de proteine, 11g de grăsime, și un total de 134 calorii. Această rețetă servește 4. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Un amestec de ghimbir, zahăr turbinado, chile și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 20 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 51%. Acest scor este bun. Încercați Chutney de ghimbir sau chutney Inji / garnitură pentru Idli Dosa, Carne de porc Tamarind cu chutney de ananas-ghimbir, și Tamarind Data Chutney, dulce Tamarind Chutney pentru Chaat pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Încălziți 2 linguri de ulei de cocos într-o tigaie grea de 10 inci la foc mediu-mic (uleiul de cocos are un punct de fumat foarte scăzut, așa că aveți grijă să nu-l lăsați să se încălzească prea mult).
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De Cocos
Echipamente pe care le vei folosi
Creveți Sotați, Decojiți
2
Adăugați ghimbir și chile și gătiți, amestecând, până când ghimbirul începe să se rumenească, aproximativ 5 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Frișcă Suplimentară Groasă, Opțională
6 Roșii De Pădure, Curățate De Coajă și Tocate
3
Se ia de pe foc.
4
Se dizolvă concentratul de tamarind în 1/2 cană de apă fierbinte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pastă De Tamarind
Vârfuri De Patiserie - Vârfuri Rotunde #4
5
Încălziți lingura rămasă ulei de cocos într-o tigaie mică și grea la foc mediu, apoi gătiți semințele de muștar până când încep să apară și/sau să devină gri.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pentru Asezonarea Cărnii
Ulei De Cocos
Amestec De Condimente Pentru Friptură, Marca Preferată Montreal Steak Seasoning De La McCormick
Echipamente pe care le vei folosi
Creveți Sotați, Decojiți
6
Adăugați fulgi de ardei roșu și frunze de curry (dacă utilizați), acoperind imediat tigaia și amestecați până când frunzele de curry sunt crocante.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă Spaniolă, Tăiată Cubulețe De 1 Inch
Frunze De Curry
Echipamente pe care le vei folosi
Creveți Sotați, Decojiți
7
Adăugați amestecul de condimente în amestecul de ghimbir împreună cu cayenne, asafetida și sare și gătiți la foc mediu, amestecând, 1 minut.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Asafoetida
1 Felie De Pancetta Cu Grosimea De 2,5 Cm, Tocată Mărunt
Frișcă Suplimentară Groasă, Opțională
Pâine De O Zi Tăiată Cuburi (cuburi De 1,2 Cm), Fără Crustă
8
Adăugați lichid de tamarind și jaggery și fierbeți, amestecând, până când amestecul devine oarecum gros și siropos, aproximativ 2 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Tamarind
Jaggery
9
Se servește cald sau la temperatura camerei.
1
* Ingredientele indiene pot fi comandate prin poștă de la Kalustyans.com. * chutney păstrează, răcit, 2 săptămâni. Reîncălziți înainte de servire.