Chipsuri de cartofi cu sare și oțet
Chipsurile de cartofi cu sare și oțet sunt un fără gluten, prietenos cu fodmap, întreg 30 și vegan rețetă cu 8 porții. O porție conține 70 de calorii, 3G de proteine, și 1g de grăsime. Pentru 24 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 6% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este adus la tine de Epicurious. Funcționează bine ca o garnitură la un preț foarte rezonabil. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați sare kosher, ulei vegetal, cartofi Yukon gold și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Cu o lingură scor de 64%, acest fel de mâncare este destul de bun. Rețete similare includ Chipsuri de cartofi cu sare și oțet de casă, Chipsuri de sare și oțet de rozmarin, și Sare de mare de rozmarin și chipsuri de sfeclă de oțet.
Instrucțiuni
Folosind o mandolină, feliați subțire cartofi (puțin sub 1/8 " grosime).
Lăsați să se înmoaie într-un bowlof apă caldă timp de 5 minute.
Scurgere; repeta. Pat cartofi foarte uscat.
Între timp, turnați ulei într-o oală mare la o adâncime de 1 1/2". Atașați un frythermometer adânc pe partea laterală a vasului; încălziți uleiul la foc mediu la 320 buc.
Lucrând în loturi de aproximativ 20 de feliiși întorcând uleiul la 320 km f după fiecare lot,prăjiți cartofii, amestecând ușor, până când se rumenesc și uleiul nu mai sfârâie,3-4 minute. Folosind o lingură cu fante, transferați așchii pe prosoape de hârtie pentru a se scurge.Condimentează fiecare lot generos cu sareși 1/4 linguriță de oțet pudră.