Chile Autentic Uscat-Sos Pepito Enchilada
Sosul autentic Chile-Pepito Enchilada uscat ar putea fi doar sosul pe care îl căutați. Această rețetă fără gluten și vegană servește 12 și costă 50 de cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 5g de proteine, 4G de grăsime, și un total de 148 calorii. 22 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Un amestec de roșii Rome, ardei iute ancho, chimen măcinat și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 10 minute. Este adus la tine de Allrecipes. Această rețetă este tipică bucătăriei mexicane. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 87%, care este mare. Încercați Cel Mai Bun Sos Autentic Enchilada, Cum se face sos autentic Enchilada, și [Mai Ales] Sos Autentic Mexican Enchilada pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți apa la fierbere și lăsați-o deoparte. Clătiți și uscați ardeii iute ancho, apoi rupeți tulpinile și miezurile și deschideți ardeii iute. Răsturnați semințele și venele, lăsând carnea intactă. Rupeți ardeii iute în bucăți de 1 până la 2 inci.
Așezați bucățile de ancho, ceapa și usturoiul într-o tigaie uscată din fontă la foc mediu-mare și prăjiți, amestecând continuu, până când ardeii iute sunt parfumați și prezintă pete rumenite, aproximativ 5 minute. Într-o tigaie mică separată la foc mediu, prăjiți chimenul măcinat până când este parfumat, 30 de secunde până la 1 minut. Urmăriți cu atenție, chimenul va arde ușor.
Se toarnă chimenul prăjit în tigaie cu amestecul de ancho; se toarnă apa fierbinte.
Aduceți amestecul la fierbere, apoi reduceți focul la foc mic și gătiți până când ardeii ancho sunt rehidratați și umezi și amestecul este redus, aproximativ 15 minute. Condimentează după gust cu sare, sirop de agave și suc de lămâie.
Se ia de pe foc și se lasă să se răcească aproximativ 15 minute.
Turnați amestecul de ancho într-un blender, umplând ulciorul nu mai mult de jumătate plin. Țineți apăsat capacul blenderului cu un prosop de bucătărie pliat și porniți cu grijă blenderul, folosind câteva impulsuri rapide pentru a face amestecul să se miște înainte de a-l lăsa pe piure. Opriți blenderul după aproximativ 30 de secunde și adăugați ardeii chile de arbol, semințele de dovleac, oregano și roșiile roma. Puree în loturi, dacă este necesar, până se omogenizează și se îngroașă.
Întoarceți sosul amestecat în tigaia din fontă, aduceți la fierbere și reduceți focul la foc mic. Gatiti, amestecand des, inca aproximativ 15 minute pentru a amesteca aromele.