Chiftele suedeze ale lenei cu sos de Lingonberry
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete scandinave, așa că încercați chiftelele suedeze ale Lenei cu sos de Lingonberry. Această rețetă servește 60. Pentru 19 cenți pe porție, această rețetă acoperă 2% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 2G de proteine, 4G de grăsime, și un total de 54 calorii. Cap la magazin și ridica unt, câteva macină piper, sare, și alte câteva lucruri pentru a face astăzi. 14 persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră și 20 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 9%. Acest scor este improvizabil. Încercați Chiftele suedeze cu sos de afine sau afine, Bile de fasole suedeze cu sos de lingonberry, și Chiftele suedeze cu sos de coacăz roșu pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 325 de grade F.
Topiți 1 lingură de unt într-o tigaie mare de sote la foc mediu.
Adăugați ceapa și gătiți până devine translucidă.
Scoateți ceapa pe o farfurie și răciți-o. Ștergeți tigaia cu un prosop de hârtie.
Într-un bol mare de amestecare, combinați carnea măcinată, gălbenușurile de ou, smântâna grea și ceapa.
Adăugați sare, piper și ienibahar. Strângeți excesul de lapte din pâine și adăugați-l în castron.
Se amestecă ușor cu mâinile sau lingura de lemn.
Cu un castron cu apă rece în picioare, formați chiftele de aproximativ 1 inch. Scufundați degetele în apă rece, din când în când, pentru a împiedica carnea să se lipească de mâini.
Topiți untul rămas în tigaia sote și odată ce spuma s-a potolit adăugați un strat de chiftele. Nu supraaglomerați tigaia. Agitați tigaia din când în când, pentru a menține chiftelele rotunde. Rumeniți toate chiftelele, în loturi, scoțându-le într-un vas mare sigur pentru cuptor atunci când sunt gătite.
Puneți vasul la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, având grijă să nu le gătiți prea mult.
Se toarnă cea mai mare parte a grăsimii din tigaie și se readuce la foc.
Adăugați 2 linguri de unt și rotiți-l pentru a acoperi tigaia.
Presărați făina și amestecați cu o lingură de lemn sau bateți pentru a dizolva făina în grăsime.
Se toarnă bulionul de pui și se amestecă pentru a slăbi bucățile de pe fundul tigaiei. Fierbeți, amestecând, până când lichidul este redus și amestecul începe să se îngroașe până la un sos. Se condimentează cu sare și piper, după gust. Coborâți focul și amestecați smântâna și gemul de coacăze negre.
Adăugați chiftelele în sos. Se fierbe la foc mic până când sosul se îngroașă ușor și chiftelele se încălzesc, 15 până la 20 de minute.
Se presară pătrunjel tocat.
Pentru a servi, puneți câteva chiftele pe fiecare farfurie împreună cu o lingură de sos și serviți cu gemul de lingonberry pe lateral.