Chiftele condimentate turcești cu sos de iaurt de rodie
Chiftele turcești condimentate cu sos de iaurt de rodie necesită aproximativ 25 de ore de la început până la sfârșit. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4G de proteine, 5g de grăsime, și un total de 126 calorii. Această rețetă servește 42. Pentru $1.12 pe portie, această rețetă acoperă 6% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este adus la tine de Epicurious. Un amestec de pâine sandwich, ceapă, iaurt cu lapte integral și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular destul de rău de 22%. Încercați Chiftele condimentate turcești cu sos de iaurt de rodie, Kebab de pui cu condimente turcești, cu gust de rodie și iaurt Tahini, și Kebab de pui cu condimente turcești, cu gust de rodie și iaurt Tahini pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Puneți iaurtul într–o sită căptușită cu un prosop de hârtie așezată peste un castron și păstrați acoperit și răcit 8 până la 12 ore.
Fierbeți sucul de rodie într-o cratiță mică și grea până când este siropos și redus la aproximativ 2 linguri, aproximativ 10 minute. Păstrați cald la foc, acoperit.
Înmuiați felii întregi de pâine timp de 30 de minute într-un vas de amestecare umplut cu apă, apoi pliați și strângeți ușor pentru a îndepărta cât mai multă apă posibil.
Se pulsează ceapa într-un robot de bucătărie până se toacă mărunt, apoi se adaugă pătrunjelul și se pulsează din nou până se toacă mărunt.
Adăugați miel, pâine (sfâșiată în bucăți), ienibahar, fulgi de ardei roșu, scorțișoară și 1/2 linguriță sare și puls, oprindu-se și răzuind părțile laterale, până se combină. (Nu exagerați.)
Rulați linguri de amestec de carne în bile (aproximativ 42), aranjându-le pe farfurii sau pe o altă tigaie.
Preincalziti cuptorul la 350 de grade F cu rack in mijloc. Tapetați o tigaie mare, cu margini, cu folie.
Încălziți uleiul de măsline și uleiul vegetal împreună într-o tigaie antiaderentă de 12 inci la foc mediu-mare până când uleiurile strălucesc (puneți o chiftelă pentru a testa; ar trebui să sfârâie). Chiftele maro peste tot în loturi de 10 până la 12, întorcându-se ocazional cu o lingură sau scuturând tigaia (foc mai mic dacă uleiul începe să fumeze), aproximativ 2 minute pe lot.
Transferați, ca rumenit,în tava căptușită.
Odată ce toate chiftelele s-au rumenit, transferați foaia de copt în cuptor și coaceți până când chiftelele sunt fierte (tăiați una deschisă pentru a arăta sau folosiți un termometru citit instantaneu; ar trebui să înregistreze 160 buc.f), 10 până la 15 minute.
Scurgeți scurt pe prosoape de hârtie.
Lingurați iaurtul scurs într-un castron mic de servire și stropiți cu sirop de rodie, apoi rotiți-l scurt cu o lingură.
Presară deasupra câteva semințe de rodie. Suliți fiecare chiftelă cu o scobitoare și serviți iaurt alături pentru scufundare.
* Deși solicităm fulgi de ardei iute în stil supermarket, dacă doriți să fiți cu adevărat autentici, înlocuiți Maras turcesc sau piper Urfa sau piper sirian Alep.* Chiftelele pot fi formate cu 1 zi înainte și păstrate la rece. De asemenea, pot fi gătite cu 1 zi înainte, apoi răcite odată răcite complet. Reîncălziți într-un cuptor de 350 litri F până se încălzește, aproximativ 10 minute.* Iaurtul poate fi scurs cu 5 zile înainte și păstrat la rece, acoperit.Siropul de rodie poate fi făcut cu 5 zile înainte și răcit, acoperit. Reîncălziți până se toarnă.