Chifle lipicioase cu scorțișoară și nucă
Chiflele lipicioase cu scorțișoară și nucă este o pâine care servește 24. O porție conține 262 de calorii , 5 g de proteine și 5 g de grăsime . Pentru 44 de cenți per porție , această rețetă acoperă 7% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și cumpărați drojdie activă, făină, zahăr și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. 25 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă lacto ovo vegetariană . Vă este adus de Taste of Home. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 30 de minute . Cu un scor spectaculos de 32% , acest fel de mâncare nu este atât de spectaculos. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Chifle lipicioase cu nucă și smochine , Chifle lipicioase cu nucă și caramel și Chifle lipicioase cu nucă și caramel .
Instrucțiuni
Într-un castron mic, dizolvați drojdia în apă caldă. Într-un castron mare, combinați piureul de cartofi, zahărul, untul, ouăle, sarea, amestecul de drojdie și 2 căni de făină; bate la viteza medie pana se omogenizeaza. Se amestecă suficientă făină rămasă pentru a forma un aluat moale.
Întoarceți aluatul pe o suprafață cu făină; framanta pana se omogenizeaza si elastic, aproximativ 6-8 minute.
Se pune intr-un vas uns cu unt, intorcand o data pentru a unge blatul. Se acopera cu folie de plastic si se lasa la crescut intr-un loc cald pana se dubleaza, aproximativ 1 ora.
Pentru topping, într-o cratiță mică, topește untul. Se amestecă zahăr brun, miere și scorțișoară. Împărțiți amestecul în trei unse de 9 inci. tavi rotunde, răspândite uniform.
Pentru umplutură, într-un castron mic, amestecați zahărul și scorțișoara. Puneti in jos aluatul. Se intoarce pe o suprafata usor infainata; împărțiți în jumătate.
Rulați o porțiune într-un format de 18x12 inchi. dreptunghi.
Ungeți cu 1 lingură unt topit până la 1/2 inch de margini; se presara cu 1/4 cana amestec de zahar.
Roll up jelly-roll stil, începând cu o latură lungă; strângeți cusătura pentru a sigila.
Tăiați în 12 felii. Repetați cu aluatul rămas și umplutura.
Puneți opt felii în fiecare tigaie, cu partea tăiată în jos. Acoperiți cu prosoape de bucătărie; se lasa sa creasca pana se dubleaza, aproximativ 30 de minute. Preîncălziți cuptorul la 350°.
Coaceți 30-35 de minute sau până când se rumenesc. Se răstoarnă imediat pe farfurii de servire.